Intiem Extrema Outdoor kent geslaagde editie op nieuwe locatie

10 JUL 2017 09:30 | EXTREMA HOLDING B.V.

De goedbezochte en allereerste weekendeditie van het 22-jarige Extrema Outdoor, kende een succesvol debuut op de nieuwe locatie: Vakantiepark De Bergen in Wanroij. Met heerlijk weer en sterke namen zoals Luciano, Fritz Kalkbrenner, Stephan Bodzin en Alan Fitzpatrick, werd het publiek getrakteerd op een intiem weekend bomvol goede muziek en kleine feestjes verspreid over het festivalterrein. Het festival is zonder incidenten verlopen.

 

Op vrijdag opende Extrema Outdoor haar deuren voor een pre-party voor de kampeerders. Met tweeduizend bezoekers op het deels geopende terrein was het een mooie start van het weekend dat komen ging. Sterke optredens van onder meer Makam en Steve Rachmad verzorgden de aanloop richting de knallende live set van afsluiter Recondite. Om 1.00 uur – twee uur later dan de slottijd gehanteerd op Aquabest - trokken de bezoekers richting camping, klaar voor de zaterdag.

En die zaterdag bracht perfect festivalweer en circa achtduizend bezoekers met zich mee. Lekker druk, zonder dat de gezelligheid er onder leed. Daarnaast werd het volledige terrein opengegooid met het Ibiziaanse ANTS-podium en de Main Stage. Artiesten als Luciano, Fritz Kalkbrenner, Stephan Bodzin en Nic Fanciulli werden met open armen ontvangen door de bezoekers. Een ander hoogtepunt was de complete FLOW Stage, met als afsluiter een killer set van head honcho Franky Rizardo.

Naast de grote artiesten en podia, was er ook volop ruimte voor melige en kleinschalige areas zoals die van het Eindhovense collectief BIKI90. Feest alom, wederom tot 1.00 uur ’s nachts.

Net als de voorgaande twee, was de derde festivaldag een zonnige. De drieduizend bezoekers maakte volop gebruik van het water – of de in de bossen gelegen stage van MiniMahlzeit - om even af te koelen, waarna er weer gedanst werd op muziek van onder meer Tom Trago en afsluiter De Sluwe Vos.

Geslaagd debuut op nieuwe locatie

Na 21 jaar besloot de organisatie achter Extrema Outdoor om vaste thuisbasis Aquabest in Eindhoven te verruilen voor Vakantiepark De Bergen in Wanroij. Een prachtig terrein aan het water met bossen en ruimte voor intieme stages en verborgen areas.

Het voorbije weekend versterkte het goede gevoel dat de organisatie had wat betreft de verhuizing, zo vindt Extrema-oprichter Marcel Mingers: “Een heerlijk weekend dat ons overtuigt heeft van de keuze om te verhuizen. Ja, mensen moesten op zaterdag hier en daar wat langer wachten bij de barren. Maar met het cashless systeem en de borg op de hard cups zet Extrema flinke stappen op het gebied van duurzaamheid. Noem het kinderziektes die we volgend jaar gegarandeerd tackelen. Het resultaat is wel een brandschoon terrein.”

Organisator Extrema wil alle bezoekers, medewerkers en artiesten bedanken voor een memorabele 22ste editie van Extrema Outdoor.

Meer binnen de rubriek Entertainment