Sterke muzikale namen, theater, (licht)kunst en meer op Mandala 2017

31 MEI 2017 13:43 | Mandala Festival

Festival presenteert veelzijdig en uniek programma

EINDHOVEN - Het programma van Mandala Festival is rond! Het creatieve platform voor kunstenaars, theater, muziekcollectieven en onder andere spirituele weldoeners kreeg een enorme berg aanmeldingen dit jaar van partijen die willen exposeren, bouwen, creëren en musiceren. Zo is er muziek, theater, kunst, wellness, zijn er zelfs ‘Burners’ van Burning man en méér.

De organisatie Mandala kreeg vier keer zoveel aanmeldingen binnen als vorig jaar tijdens de eerste editie van het festival en is daar ontzettend blij mee. De organisatie maakte een selectie van de beste aanmeldingen en verdeelde deze over een twintigtal Tribes.

De Tribes zijn nederzettingen, gevuld met verschillende creatieve activiteiten en kunstzinnige projecten, gemaakt door de Creators van Mandala. Bijna iedere Tribe heeft een bepaald thema met met kunst, theater, wellness en natuurlijk muziek: van techno, sing & song en afrobeat tot reggae, mambo, pop en rock. Authenticiteit en kwaliteit staan voorop, dus verwacht geen mainstream acts, maar juist bijzondere optredens van nationale én internationale artiesten.

Muziek in alle soorten en maten

Zo is er het Fawaka Podium, verscholen tussen de bomen van Vakantiepark De Bergen én is er een live hoofdpodium. Hier is volop ruimte voor wereldse muziek en livemuziek. Kuenta i Tambu bijvoorbeeld, beïnvloed door Caribische muziek en Europese dance. One man band OIJ stond eerder op de Mainstage van Solar Weekend. Ook unieke acts als De Likt en SKIP&DIE komen een showtje geven. Verder onder meer: Fata Boom, Gracerooms en tal van anderen.

Ook voor elektronische muziek heeft organisator Extrema logischerwijs ruimte gemaakt. House-pionier Dimitri is erbij, net als Olivier Weiter en Darko Esser. Vanuit Italië komt Gioli, zij bespeelt de hang - een uniek instrument - en legt hier een sterke elektronische laag onder. Ook van de partij: DJ Isis, die onlangs haar 25-jarig jubileum vierde in Paradiso. Verder is er veel ruimte voor zuidelijke collectieven met lokaal DJ-talent.

Randprogramma = hoofdprogramma

Naast muziek is er volop ruimte voor andere disciplines. In de Healing Hills Tribe is er yoga en vind je andere wellness activiteiten. De Kids Paradise Tribe zorgt ervoor dat de kleintjes zich geen moment vervelen. Zij kunnen overnachten op de afgesloten Kids Camping. Kinderkaarten verkochten eerder al uit, op deze manier houdt Mandala de balans tussen jong en oud(er). Ook wordt de veiligheid van de kleinste bezoekers op deze manier gewaarborgd.

In ‘The Forest of Enlightment’ vindt de bezoeker een waanzinnig schouwspel van lichtkunst en een verlichte wandelroute. Een ander hoogtepunt: The City of Inner Soul. Hier verzorgen ‘Burners’ van het unieke Burning Man een Tribe.

Catering

Op Mandala treft de bezoeker een heus Food Waste Restaurant. Alleen in Nederland wordt op jaarbasis al meer dan 4 miljard euro aan voedsel verspild. Ook de catering voor alle crew van Mandala bestaat volledig uit food waste. Zo probeert de organisatie haar bescheiden steentje bij te dragen aan dit mondiale probleem.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor het festival loopt goed. Kinderkaarten verkochten al uit, maar ook de volwassenen hebben de weg naar Mandala gevonden. De bezoekersaantallen van vorig jaar zijn nu al ruimschoots overtroffen. Volwassenen betalen voor drie dagen en nachten €55. Informatie over het programma, de artiesten en tickets vind je op de website van het festival: mandalafestival.com. Mandala vindt plaats op 9, 10 en 11 juni op Vakantiepark De Bergen in Wanroij.

Bekijk de volledige line-up in de bijlage van dit persbericht (PDF-bestand). 

Meer binnen de rubriek Entertainment