SOLAR maakt line-up vijftiende editie bekend

16 APR 2019 11:30 | EXTREMA HOLDING B.V.

Van De Jeugd van Tegenwoordig tot Ben Klock, Fedde le Grand, Kraantje Pappie en meer. De line-up van de vijftiende editie van Solar Weekend is bekend! De jubileumeditie kent wederom een brede line-up met het beste aan hiphop, urban, techno, house, melige schlager en meer. De reguliere vierdaagse campingkaarten verkochten in recordtempo en vóór de line-up release al uit. Solar Weekend 2019 belooft een gedenkwaardige editie te worden.

 Bij de Mainstage danst de bezoeker op muziek van onder meer De Jeugd van Tegenwoordig, Kraantje Pappie en Moksi: inmiddels internationaal doorgebroken, maar gewoon van eigen, Limburgse bodem. Waar Solar dit jaar haar vijftiende editie viert, hebben ook Charlie Lownoise & Mental Theo iets te vieren. De heren zitten 25 jaar in het vak en laten dat de bezoekers weten op zaterdag met een zeer speciale show. Ook staat er een bijzonder optreden gepland op de zondag. Solars eigen FeestDJRuud maakt deze zomer een unieke comeback en luidt het festival uit zoals alleen hij dat kan.

De Techno Tent kent een dijk van een programmering dit jaar. Zo krijgt headliner van de zondag Ben Klock gezelschap van zijn landgenoot Len Faki. Op zaterdag zet Ben Sims samen met onder meer Rødhåd en Ellen Allien diezelfde Techno Tent compleet op z’n kant.

Bij de House of House dansen de bezoekers traditiegetrouw met uitzicht op het water van De Maasplassen. De muziek wordt hier verzorgd door onder meer Fedde le Grand en een special show van La Fuente. Andere namen op de House of House zijn onder meer: Sidney Samson, Tony Junior, Zonderling en het Housequake van Erick E & Roog.

Liefhebbers van hiphop en urban doen er goed aan om een bezoek te brengen aan de Container Compound. Een kleine greep uit de namen: Bizzey, Latifah en Idaly. Op zondag is het aan Broederliefde om het festival af te sluiten. Met het eigen clubconcept NightVision gaat het drie uur lang los, met shows van Poke, Edson Cesar, Slick, natuurlijk Broederliefde zelf en anderen.

Feest begint al op de camping

Voordat het festival op zaterdag en zondag losbarst, hebben de die-hards er al twee dagen campingvertier op zitten. Zo is er traditiegetrouw de 72-uurs Tent. In de Silent Disco gaat het tot in de kleine uurtjes door. Overdag is het op vrijdag aan Kamping Kitsch Club om de brakke bezoeker op te laden. De Belgische succesformule laat bezoekers verkleed in hun marginale alterego kruipen. Eén dag lang is het witte hempies, foute muziek, badslippers en andere zottigheid.

Full line-up en kaartverkoop

De kaartverkoop voor Solar 2019 loopt als een trein. Vóór de bekendmaking van de line-up, verkochten de reguliere 4 Day campingkaarten al uit. Een record. Ook met de rest van de kaarten loopt het storm. Het belooft een gedenkwaardig jubileum te worden.

Solar Weekend vindt plaats van donderdag 1 tot en met zondag 4 augustus aan De Maasplassen in Roermond. De volledige line-up is te zien op de website van het festival: www.solarweekend.com. Hier zijn ook de kaarten verkrijgbaar.

Meer binnen de rubriek Entertainment