Oproep KBO-PCOB aan informateur: Ga in gesprek met senioren

18 MEI 2021 14:18 | KBO-PCOB

In een brief aan informateur Mariëtte Hamer doet seniorenorganisatie KBO-PCOB de dringende oproep om ook senioren voor een gesprek uit te nodigen. De informateur liet weten niet alleen met politieke partijen te praten, maar ook met groepen in de samenleving die getroffen zijn door corona. Hierbij noemde Hamer onder andere de horeca en jongeren. Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB: “Helaas werden senioren in dit rijtje niet genoemd. Terwijl zoveel ouderen door corona geraakt zijn. Men raakte in een isolement of werd ziek. Ouderen werden uitgemaakt voor dor hout. Na zo’n heftige tijd verdienen senioren het om ook uitgenodigd te worden.”

Onlangs vroeg KBO-PCOB aan haar leden om een wijsheid mee te geven aan de 150 nieuwe Kamerleden. Deze werden vorige week aan de Kamer, afgebeeld op een tegel, uitgedeeld. De fractievoorzitters kregen allemaal dezelfde spreuk: ‘Levenswijsheid van ouderen is het kapitaal van de samenleving.’ Sturkenboom: “De fractievoorzitters die deze tegel van ons in ontvangst namen zagen allemaal de noodzaak om ook senioren te betrekken. Er staan zoveel belangrijke onderwerpen, zoals wonen en pensioenen, op de politiek agenda. Onderwerpen waarbij je niet over, maar met ouderen moet praten. Ik verwacht dat informateur Hamer onze oproep ter harte neemt.”

De volledige brief is te vinden op de website van KBO-PCOB.

KBO-PCOB

Met een kwart miljoen leden is KBO-PCOB de grootste seniorenorganisatie van Nederland met een sterk netwerk van lokale afdelingen. Met senioren die betrokken en van betekenis zijn voor elkaar en voor de samenleving.

Voor meer informatie, neem contact op met Sven Stijnman, persvoorlichter KBO-PCOB: 06-20409889 of mail sven.stijnman@kbo-pcob.nl. Kijk ook op www.kbo-pcob.nl.

Meer binnen deze rubriek