Seniorencoalitie trapt politieke jaar af met aanbieden pensioenpetitie

31 AUG 2022 16:20 | Seniorencoalitie

De Seniorencoalitie trapt het nieuwe politieke jaar af met het aanbieden van de pensioenpetitie aan de Tweede Kamer. Met de petitie vragen de vier ouderenorganisaties om aanpassingen in de nieuwe pensioenwet, namens de bijna 60.000 ondertekenaars en de half miljoen leden van de organisaties.

De petitie ‘Pas de pensioenwet aan’ wordt op dinsdag 6 september om 13.30 uur aangeboden aan de voorzitter van de vaste Kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de pensioenwoordvoerders van de politieke partijen. Plaats van handeling is de Statenpassage in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag.

Op 12 september debatteert de Tweede Kamer voor de eerste keer over het wetsvoorstel voor een nieuw pensioenstelsel. De Seniorencoalitie (bestaande uit de seniorenbonden ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden en NOOM) vindt dat er op een aantal essentiële punten aanpassingen moeten worden doorgevoerd. De belangrijkste eisen zijn blijvende indexatie, een eerlijke verdeling van de pensioenpot en een echte stem van gepensioneerden in het hele proces.

Namens de Seniorencoalitie zullen de volgende personen de petitie overhandigen:

-        Anneke Sipkens (directeur-bestuurder ANBO)

-        Ingrid Rep (directeur KBO-PCOB)

-        John Kerstens (voorzitter Koepel Gepensioneerden)

-        Lucía Lameiro García (coördinator NOOM).

Zij zijn beschikbaar voor interviews.

U bent van harte uitgenodigd om bij het aanbieden van de petitie te zijn.

Wat? Aanbieden pensioenpetitie Seniorencoalitie

Wanneer? Dinsdag 6 september om 13.30 uur

Waar? Statenpassage in gebouw Tweede Kamer

Meer informatie over de petitie is te vinden op www.pasdepensioenwetaan.nl.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Sven Stijnman (persvoorlichter KBO-PCOB), 06 - 20 40 98 89, of mail naar sven.stijnman@kbo-pcob.nl.

Meer binnen deze rubriek