INIKA en WAAR organiseren #lashwithNOtrash inzamelingsactie voor Plastic Soup Foundation

08 DEC 2022 13:00 | Biocare Products

Met de campagne #lashwithNOtrash die van 12 t/m 24 december 2022 loopt, creëren keten WAAR en cosmetica merk INIKA Organic samen awareness voor make-up met schadelijke microplastics. Middels een landelijke inzamelingsactie kunnen consumenten een oude mascara inleveren bij de deelnemende WAAR winkels in ruil voor een nieuwe 100% natuurlijk en Vegan INIKA Organic variant zónder microplastics. Alle opbrengsten worden gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation en alle oude mascara verpakkingen worden gerecycled door Impackt.

 Inmiddels weten we dat er per jaar 120 biljoen units aan cosmetica worden geproduceerd die  vervolgens op de vuilstort belanden. Onderzoek toont aan dat 9 van de 10 verzorgingsproducten van de 4 grootste cosmetica merken nog altijd plastic ingrediënten bevatten. Per minuut komt er tot wel 7 kilogram plastic afkomstig van cosmetica in ons milieu terecht, alleen al in Europa. Microplastics zijn teruggevonden in het menselijk bloed, longen, placenta en zelfs in borstmelk.

 Marlies Kromwijk, creatief directeur van WAAR en Suzanne Smal, directeur van Biocare Products en importeur van INIKA Organic, gingen om tafel om deze probleemstelling op een ludieke manier onder de aandacht te brengen. Suzanne Smal:  “Door de consument een symbolisch bedrag te laten betalen van €2,50 draagt zij bij aan een donatie voor het goede doel en geeft het ons de mogelijkheid de Plastic Soup Foundation bij deze campagne te betrekken.‘’ Marlies Kromwijk: ”Ik ben trots en blij dat we samen aandacht vragen en in actie komen voor dit mondiale probleem. Daarnaast zijn de producten van INIKA ook nog eens 100% natuurlijk, biologisch & vegan. Ik voel me er letterlijk en figuurlijk een mooier mens door.”

Het moet én het kan anders. De #lashwithNOtrash campagne roept iedereen op actie te ondernemen en de boodschap te verspreiden.

Volg de campagne #lashwithNOtrash via Instagram @inikaorganic_benelux en @ditiswaar

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jonna Kaarsemaker | pr@biocare.nl | +31229 758783 | biocareproducts.nl | Aanvullende informatie is te vinden in de bijlage incl. hi-res beeldmateriaal Over INIKA Organic INIKA Organic is wereldwijd hét hoogst gecertificeerd en gezondste cosmetica merk. 100% natuurlijk, vegan, cruelty free, halal en sinds 2022 is INIKA het 1e 100% plastic neutrale cosmetica merk ter wereld. Over Ditiswaar Elk product van WAAR heeft een mooi verhaal. Met liefde en zorg gemaakt. WAAR heeft tientallen winkels en verkooppunten, met de grootste keuze in duurzame en eerlijkgemaakte cadeaus, verspreid over Nederland en België. Online winkelen kan ook via waar.shop. Écht WAAR. Over Plastic Soup Foundation Plastic Soup Foundation is een toonaangevende ’’ single issue’’ organisatie, die zich met één probleem bezighoudt: het stoppen van plasticvervuiling bij de bron. Hierbij ligt de focus op (het laten uitvoeren van) wetenschappelijk onderzoek, campagnes en educatie. De stichting is opgericht in 2011 en is uitgegroeid tot een mondiaal kennisplatform. Over Impackt De in Nederland opgerichte organisatie Impackt. Via dit platform krijgen bedrijven de mogelijkheid om hun consument te laten sparen voor kortingen of persoonlijke deals met een handig recycle programma.

Meer binnen de rubriek Beauty