INIKA Organic combineert SPF en huidverzorging in nieuwe natuurlijke zonnebrandlijn

04 APR 2024 09:50 | Biocare Products

Bekend om het glad maken van de huid, het verhogen van de elasticiteit en het verminderen van pigmentatie en rimpels, zijn Roze Algen en Jojoba Olie de hoofdingrediënten van de natuurlijke zonnebrandcrème. Een ander ingrediënt is Minerale Zinkoxide, die mede de huid helpt te beschermen tegen schadelijke UVA-stralen die de huid vroegtijdig verouderd en UVB-stralen die kunnen zorgen voor huidkanker.

Innovatief omdat het een 100% natuurlijk product betreft, kan deze crème alleen of onder make-up worden gedragen, waardoor een glanzende finish op de huid achterblijft. Bovendien biedt de natuurlijke zonnebrandcrème van INIKA een SPF-bescherming van 50+ en is deze bestand tegen water gedurende 2 uur.

Met de strengste criteria voor natuurlijke ingrediënten en het hoogste niveau van certificeringen wereldwijd, gebruikt INIKA Organic alleen de puurste, 100% natuurlijke en veganistische ingrediënten die bewezen effectief zijn. Het merk loopt voorop in duurzame cosmetica en huidverzorging door gebruik te maken van duurzame verpakkingen gemaakt van glas of gerecycled plastic.

Als 's werelds eerste plastic neutrale make-upmerk helpt INIKA Organic bij de bestrijding van de jaarlijks geproduceerde 120 miljard eenheden aan beautyverpakkingen die in het milieu en op stortplaatsen belanden.

De Plastic Neutrale certificering verzekert verantwoordelijk beheer van plastic afval. Voor elke kilo onvermijdelijk gebruik van plastic financiert INIKA Organic de inzameling en recycling van een kilo plastic die anders naar de stortplaats zou zijn gegaan. De verzamelde kunststoffen worden omgezet in hekpalen en tuinstaken die worden gedoneerd aan Australische boeren die zijn getroffen door bosbranden, droogte of overstromingen.

INIKA Organic loopt voorop in duurzaamheid, met 90% van de verpakkingen gemaakt van een mix van innovatieve, duurzame materialen zoals recyclebaar aluminium, bio-harsbuizen gemaakt van suikerriet, gerecycled plastic van consumenten en glas.

INIKA betekent 'kleine aarde' in het Sanskriet - hoewel onze planeet klein is in het universum, is ze rijk aan kostbare hulpbronnen. De naam van INIKA is de basis en inspiratie achter alles wat ze doen, inclusief hun voedende en krachtige ingrediënten uit de puurste bronnen die de aarde te bieden heeft.

De Natuurlijke Zonnebrandcrème is gecertificeerd veganistisch, cruelty free, plastic neutraal en is verkrijgbaar vanaf april voor een adviesprijs van €39,00.

INIKA is meer dan schoon, het is puur met een doel.

Meer informatie is te vinden op:www.biocareonline.nl/inikaorganic

Meer binnen de rubriek Haar en beauty