Toename in micro cheating door online thuiswerken

15 MRT 2022 20:51 | Midlife Happiness Expert i.s.m. Met Gemak In Het Nieuws

Dag van de thuiswerker

Twee op de vijf relaties stranden door vreemdgaan. “In de afgelopen 2 jaar is de kans op micro cheating - online flirten met een ander dan de eigen partner - toegenomen door het veelvuldige online thuiswerken. Relaties zijn daarnaast onder druk komen te staan in de pandemie, of juist verbeterd”, stelt Aafke Dijkstra, de Midlife Happiness Expert.

In haar praktijk ziet Aafke Dijkstra, de Midlife Happiness Expert dat stress en burn-out in de privé-situatie zijn vergroot. In de midlifecrisis stranden doorgaans twee op de vijf relaties door vreemdgaan. “Sinds het thuiswerken is de grens tussen werk en privé vervaagd; bovendien waren er in de afgelopen twee jaar weinig ‘escapes’ vanwege de lockdown. Micro cheating, dus online flirten met een andere persoon dan de eigen partner, is dan vaak een vluchtroute wanneer een relatie na jaren samen zijn, niet lekker meer loopt. En dan zie ik deze vijftigplussers - doorgaans mannen in een midlifecrisis - in mijn praktijk. Of hun partners.”

Internetaffaire

Zo ook Els, een vrouw van 58 jaar, die bij Dijkstra aanklopte: “Ik ben niet de man in de midlifecrisis maar de vrouw van die man. Mijn man had al 8 maanden een internetaffaire. Toen ik hem ermee confronteerde, is hij bij zijn moeder van 90 gaan wonen en stuurde na 2 weken een whatsapp-bericht dat hij zo spoedig mogelijk wilde scheiden. Mijn leven is een puinhoop, ik was totaal overdonderd. Wat kan ik doen om uit deze tornado te komen?” Dijkstra: “Voor Els kwam dit natuurlijk als een donderslag bij heldere hemel. Maar na een aantal stappen te hebben doorlopen, kwam zij weer in rustiger vaarwater.”

Welke stappen en acties partners na het ontdekken van de micro cheating of online vreemdgaan kunnen doorlopen, deelt de Midlife Happiness Expert op haar blog

Tijdens de dag van de thuiswerker vraagt Aafke Dijkstra aandacht voor de toename in micro cheating. (Foto: Midlife Happiness Expert)

Tijdens de dag van de thuiswerker vraagt Midlife Happiness Expert Aafke Dijkstra aandacht voor 'micro cheating'. (Foto: Midlife Happiness Expert)

Wij stellen het op prijs als u aandacht besteedt aan dit persbericht tijdens 'de dag van de thuiswerker', 16 maart 2022. Voor meer informatie of een interview kunt u contact opnemen met Aafke Dijkstra: 06-41023008 of via email: info@midlifehappinessexpert.com. Meer info: https://midlifehappinessexpert.com. Bijgeleverde foto is rechtenvrij, mits het fotocredit (Foto: Midlife Happiness Expert) is vermeld. Over de auteur van het boek 'In 10 stappen je midlife de baas'. Aafke Dijkstra is Midlife Happiness Expert, stresscounselor en integraal therapeut. Zij heeft de ‘Midlife Happiness Method™ ontwikkeld en ze is al vele jaren gespecialiseerd in de midlifecrisis (andropauze) van de man. Ook heeft ze de afgelopen 25 jaar haar sporen verdiend als HRM-adviseur in de zakelijke dienstverlening en als integraal therapeut in haar praktijk.

Meer binnen deze rubriek