Juridisch adviseur Catheel Pino sluit zich aan bij Lysias Advies

14 OKT 2021 09:30 | Lysias Advies i.s.m. Met gemak in het nieuws

Juridisch adviseur Catheel Pino is per 1 oktober in dienst getreden bij Lysias Advies. Als expert innovatieve financieringsvormen in het publieke domein komt zij het adviesbureau uit Amersfoort versterken. Directeur Magdeleen Sturm: “We zien een groeiende behoefte aan expertise op financieringsvragen en hebben daar als Lysias een stevig profiel op ontwikkeld. We zijn daarom blij met de komst van Catheel.”  

Pino adviseerde in het verleden overheden met vraagstukken rondom bekostigen en financieren. “Als juridisch adviseur in publieke financiering wil ik overheden helpen om hun ambities en opgaven te realiseren door de juiste inzet van financiering. Dat kan door vooraf mee te denken en te implementeren, maar ook door gedurende de rit te adviseren en te helpen bij te sturen.”  

Revolverende fondsenstrategie Rotterdam 

Zo droeg Pino bij aan de ontwikkeling van een revolverende fondsenstrategie voor de gemeente Rotterdam. Ook schreef zij mee aan een subsidieregeling bewonersinitiatieven voor de gemeente Heemstede en implementeerde zij het afwegingskader publieke financiering binnen de gemeente Den Haag. Onlangs sprak zij nog op het jaarcongres Public Finance. Ze leidde een masterclass over de mogelijkheden van financiering en bekostiging en welke keuzes en invulling van financieringsinstrumenten daarbij van belang zijn. 

Directeur Magdeleen Sturm is blij met de komst van Pino. “We zien een groeiende behoefte aan expertise op financieringsvragen en hebben daar als Lysias een stevig profiel op ontwikkeld. Dat leidt tot mooie instrumenten als het Transitiefonds Landbouw en het Ontwikkelfonds voor lokale initiatieven (LISE) in Den Haag. De juridische expertise van Catheel is daarop een mooie aanvulling.”  

Opgave centraal stellen  

Bij Lysias treft zij naar eigen zeggen ‘een mooi team van adviseurs dat vanuit verschillende achtergronden expertise in financiering heeft opgebouwd’. Pino stelt: “Wat we overal zien, ook in het openbaar bestuur, is dat alles met elkaar verbonden is. Dat vraagt ook een aanpak en visie die daarop aansluiten. Ik ben ervan overtuigd dat we opgave en instrument nog meer aan elkaar kunnen verbinden, door interdisciplinair te werken en de opgave telkens centraal te stellen.” Sturm besluit: “En dat sluit naadloos aan op onze missie en visie.” 

Juridisch adviseur in publieke financiering Catheel Pino is per 1 oktober in dienst getreden bij Lysias Advies. (Foto: Laura van Bentum)

Suggestie fotobijschrift:  

Juridisch adviseur in publieke financiering Catheel Pino is per 1 oktober in dienst getreden bij Lysias Advies. (Foto: Laura van Bentum)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van Lysias Advies via telefoonnummer: 033-464 70 70 of via e-mail: info@lysiasadvies.nl. De bijgeleverde foto is rechtenvrij mits u het fotocredit (Foto: Laura van Bentum) vermeldt.   Over Lysias Advies   Lysias Advies (Amersfoort, 45 adviseurs) is in 2000 opgericht. Het bureau werkt in het publieke domein aan projecten die ertoe doen in de maatschappij. Opdrachtgevers zijn het Rijk, gemeenten, provincies, waterschappen, onderwijsinstellingen, GGD’en en andere organisaties die de samenleving dienen. De missie van Lysias Advies is: werken aan een mooier, welvarender, duurzamer en gezonder Nederland, waarin iedereen kan meedoen. 

Meer binnen de rubriek Politiek en actualiteiten