Van 13 t/m 19 maart is het Brain Awareness Week. Met een vernieuwend initiatief geeft EpilepsieNL alle bij epilepsie betrokkenen óók een stem en laat ze de community meebepalen welk epilepsie-onderzoek komende jaren wordt uitgezet.
Epilepsie verstoort levens
Epilepsie is nog niet te genezen en daarom is onderzoek hard nodig. Tijdens Brain Awareness Week betrekt EpilepsieNL op innovatieve wijze haar community en laat via een stemmodule mee bepalen welke onderzoeken voorrang moeten krijgen, de zogeheten doorbraakagenda.
Stemmen voor epilepsie-onderzoek
Eerder heeft EpilepsieNL met de campagne “Vertel het ons” een groot aantal onderzoeksvragen opgehaald voor onderzoek naar epilepsie, zoals ‘hoe kunnen we in de toekomst epilepsie aanvallen voorspellen?’ en ‘hoe kunnen we op individuele basis vooraf bepalen wat de juiste behandeling en eventuele bijwerkingen zijn?’. Alle ideeën die zijn binnengekomen, hebben geleid tot een lijst van 18 onderzoeksvragen. Via de stemmodule op www.epilepsie.nl/stemnu kan op deze 18 onderwerpen gestemd worden.
130-jarig bestaan
Omdat het fonds van EpilepsieNL dit jaar 130 jaar bestaat, kan virtueel gestemd worden met 130 euro: één keer 50 euro, twee keer 25 euro en drie keer 10 euro. De uitkomst van deze stemronde wordt meegenomen bij het samenstellen van de doorbraakagenda van EpilepsieNL. Een unieke kans dus voor betrokkenen, waarbij elke stem telt.
Er kan van 8 tot en met 26 maart gestemd worden.
Dit is een origineel bericht van EpilepsieNL
Ga naar alle berichten van deze organisatie.