De bouwbranche zit in de lift en dit is onderzocht door de ING. In 2017 zal de bouwbranche groeien met 4% en dit is hoog te noemen. Echter staat nu ook de zomervakantie voor de deur (of is deze al begonnen) en hiermee dus ook de bouwvak. Deze periode, sinds 1981 niet meer officieel, is de vakantie voor veel bouwbedrijven. Echter zijn veel partijen het hier niet mee eens.
Stijgende prijzen voor consument
Uit onderzoek is gebleken dat tijdens de bouwvak zo’n 50% van de bedrijven de tent dichtgooit. De capaciteit van de bouwbranche halveert voor een drietal weken en dit merkt voornamelijk de consument. Een medewerker van Gentslotenmaker.be merkt dat het aantal aanvragen in de bouwvak enorm toenemen; “Veel van onze lokale concurrenten vliegen richting de zon en wij krijgen alle aanvragen binnen. Voor ons is dat geen probleem en over het algemeen gaan de prijzen ook omhoog door verandering van vraag en aanbod.”
Daarnaast worden tijdsgebonden klussen voor torenhoge prijzen doorgezet richting de consument aangezien de bouwbedrijven omkomen in het werk in deze tijd. Wanneer er gezorgd wordt een goede planning is het geen probleem voor beide partijen.
Over en weer verwijten
Veel bouwbedrijven maken gebruik van een volledige bouwvak en delen hierbij vaak nog een sneer uit naar andere partijen ook. De bouwbedrijven geven namelijk aan dat veel leveranciers van materialen en onderaannemers hun werk neerleggen in de bouwvak. Deze partijen wijzen echter weer met een beschuldigende vinger naar de bouwbedrijven.
De medewerker van Gentslotenmaker.be geeft zijn mening over de bouwvak: “Eigenlijk is het iets wat niet meer van deze tijd is. Voorheen ging het erom dat alle bedrijven eenzelfde periode afwezig waren om ‘misgrijpen’ te voorkomen. Nu zorgt het alleen maar voor problemen voor veel partijen, mede door niet aansluitende perioden.”
Dit is een origineel bericht van Gentslotenmaker.be
Ga naar alle berichten van deze organisatie.