Uit onderzoek is gebleken dat er steeds meer vraag is naar slimme apparaten in huis. 1 op de 10 Nederlandse huishoudens heeft zo een slim apparaat in huis. Maar bij nieuwbouwwoningen is dit nog veel populairder daar heeft maar liefst 79% van de huishoudens een of meerdere slimme apparaten in huis. Dit is vooral te danken doordat er in veel nieuwbouwwoningen vaak al een slimme thermostaat is geïnstalleerd.
Slimme speakers en slimme thermostaten komen het vaakst voor met 13% van de smart home producten. Maar ook slimme camera’s, slimme verlichting en smart tv’s zijn in opmars. De voornaamste redenen dat consumenten kiezen voor slimme apparaten is vanwege het extra comfort en de mogelijkheid om de apparaten op afstand te bedienen. Niet alleen de vraag naar slimme apparaten stijgt aanzienlijk maar ook de vraag naar andere innovatieve producten voor het interieur of het huishouden stijgt. Een kledingstomer of een airfryer zijn producten die in deze categorie vallen. Maar ook non-elektronica zoals glasvliesbehang behoort tot deze categorie omdat er bij dit product vernieuwende technieken worden gebruikt ten opzichte van traditioneel behang.
De verwachting is dat er in 2020 gemiddeld 26 miljard slimme apparaten in gebruik zullen zijn. Senioren hebben echter veel moeite met de adaptatie van slimme apparaten. Dit is vooral te danken aan het feit dat de apparaten met het internet verbonden moeten worden en dat de apparaten een geheel andere gebruikswijze hebben dan de standaard apparaten.
Dit is een origineel bericht van www.uwglasvezelbehanger.nl
Ga naar alle berichten van deze organisatie.