Vakantie nog steeds immens populair: 4 op de 5 Nederlanders gaan op vakantie

22 MEI 2024 10:53 | BOBBERY

Vakantie nog steeds immens populair: 4 op de 5 Nederlanders gaan op vakantie

36% van de Nederlanders neemt deze zomer het vliegtuig 

Leeftijdscategorie 18-34 is het meest reislustig

Amazon.nl helpt vakantievierders besparen op zomerse aankopen tijdens de Vroege Zomer Deals van 22 mei t/m 2 juni

Ondanks dat het consumentenvertrouwen nog steeds laag is, gaan deze zomer maar liefst 4 op de 5 Nederlanders op vakantie (81%). Dat blijkt uit onderzoek door DirectResearch onder 1.030 Nederlanders in de leeftijdsgroep 18-55+ in opdracht van Amazon.nl. Bijna de helft van de reislustigen plant zelfs meerdere trips (47%), waarbij opvallend is dat de groep 18-34-jarigen het grootste aandeel heeft (54%). Terwijl bijna een kwart (24%) de charmes van Nederland willen verkennen, kiezen 3 op de 5 vakantiegangers (59%) ervoor om de grenzen over te steken naar andere Europese landen en 1 op de 6 reizigers een avontuur buiten Europa zoekt (17%). 

Auto nog steeds favoriet

De auto is nog steeds het meest favoriete vervoermiddel (49%), gevolgd door het vliegtuig (36%). Opvallend is dat vliegen het populairst is in de leeftijdscategorie 18-34. Bijna de helft van hen reist deze zomer met het vliegtuig (48%). Maar wat de bestemming ook is, de vakantieactiviteiten zijn net zo divers als de reizigers zelf. Een derde van de Nederlanders geeft de voorkeur aan culturele ontdekkingen, waarbij musea, steden en bezienswaardigheden hoog op het lijstje staan (34%). Eenzelfde deel van de vakantiegangers gaat voor de lokroep van zon, zee en strand (31%).

Vakantiegeld

Inkomen speelt een grote rol in vakantieplannen. Zo gaat 77% van de Nederlanders met een modaal inkomen op vakantie. Voor degenen met een inkomen onder modaal ligt dit op gemiddeld 65%, terwijl maar liefst 95% van de Nederlanders met een bovenmodaal inkomen de koffers pakt voor een reis. Het jaarlijkse vakantiegeld wordt dit jaar met name gebruikt voor reizen en verblijf (53%) of voor sparen (46%). Ook gebruikt 7% van de ondervraagden vakantiegeld om openstaande rekeningen te betalen. 

Met de vakantie in zicht, gaan veel Nederlanders hun vakantie benodigdheden inkopen. Nederlanders zijn daarbij echte koopjesjagers, want 2 op de 5 Nederlanders speuren altijd of vaak naar speciale aanbiedingen en kortingen (40%). Persoonlijke verzorging (56%) en kleding (52%) zijn daarbij de belangrijkste categorieën voor de reizigers, de thuisblijvers kiezen voor zomerkleding en accessoires (30%) producten voor in huis (26%) en persoonlijke verzorgingsproducten, bijvoorbeeld zonnebrand (17%) en producten voor in de tuin zoals tuinmeubels of BBQ’s (9%).

Alles voor je zomer

Hoe de Nederlander zijn of haar vakantie dit jaar ook viert, thuis in eigen tuin, in een Europese hoofdstad, of op een tropische bestemming, Amazon.nl helpt hen om te besparen op zomerse aankopen tijdens de Amazon Vroege Zomer Deals. Van 22 mei t/m 2 juni zijn er aantrekkelijke kortingen op zomerse producten van onder meer Kärcher, Huggies, Philips, Fackelmann, Bosch, Sonos en Bose om ieders zomeravontuur compleet te maken.

Met bezorgopties zoals levering op de volgende dag, levering op dezelfde dag, geplande bezorging en bezorging op zondag, zorgt Amazon.nl ervoor dat alles op tijd in huis is, op een locatie naar keuze.

Win je eigen zomerparadijs

Tijdens de Zomer-winactie op het Facebook- en Instagram-kanaal van Amazon.nl maken consumenten tijdens de Vroege Zomer Deals kans op een ultieme vakantie-ervaring in hun eigen achtertuin: deze zomer tovert Amazon de tuin van één gelukkige winnaar om tot een zomers paradijs met een zwembad, ligstoelen, speakers en meer. Kijk voor meer informatie op de Instagram- of Facebookpagina of op amazon.nl/zomerwinactie.

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek

Dit is een origineel bericht van BOBBERY

Meer binnen de rubriek Winkels en consumentenmarkt