David Lloyd Clubs zijn de eerste clubs met de volledige Fitcert Level 4 certificering

01 MEI 2023 14:56 | BOBBERY | DAVID LLOYD

David Lloyd Clubs In Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn de eerste clubs die de nieuwe Fitcert Level 4 Certificering voor operationele, gezondheids- en veiligheidsexpertise ontvangen

David Lloyd Clubs zijn de eerste clubs die de volledige certificering tegen het einde van de zomer van 2023 behaalt

David Lloyd Clubs in Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn de eerste gezondheids- en fitnessclubs die de nieuwe FITcert-certificering voor management, bedrijfsvoering, gezondheid en veiligheid, kwalificaties van fitnesstrainers en vereisten voor clubtoezicht hebben gekregen. David Lloyd Clubs gezondheids- en fitnessgroep ligt nu op schema om tegen het einde van de zomer van 2023 in al zijn 131 clubs verspreid over negen landen het hoogste level 4 te bereiken.

Deze procedure is een onafhankelijke verificatie van de strengste gezondheids- en veiligheidsnormen en -processen van David Lloyd Clubs, waarmee de leidende marktpositie van de onderneming in de Europese gezondheids- en fitnessbranche verder wordt versterkt.

FITcert is ontwikkeld door de internationale brancheorganisatie EuropeActive in samenwerking met de belangrijkste aanbieders in de branche, technische deskundigen en de Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie-instituut (NEN), dat de algemene kwaliteitscontrole verzorgt. FITcert is de belangrijkste motor voor de verbetering van de gezondheid, veiligheid, operationele kwaliteit en dienstverlening aan leden in de gehele Europese gezondheids- en fitnessbranche.

Het FITcert-programma voldoet aan de Europese normen EN17229 (voor fitnessfaciliteiten) en beoordeelt gezondheids-, fitness- en sportclubs aan de hand van een reeks strenge criteria om aan te tonen dat ze voldoen aan strenge normen voor bedrijfsvoering. FITcert is ontwikkeld zodat clubs kunnen aantonen dat zij strenge normen hanteren en de leden een veilige en passende omgeving bieden.

Het certificeringssysteem in vier fasen is opgesteld, de niveaus 1 en 2 staan onder toezicht van EuropeActive, en de clubs die in aanmerking komen kunnen vervolgens doorgaan met de niveaus 3 en 4 voorde beoordeling en certificering. Niveaus 3 en 4 worden beheerd door een van de vier onafhankelijke inspectie-instanties die een licentie hebben van NEN.

Alle David Lloyd Clubs in Nederland en het Verenigd Koninkrijk hebben op maandag 10 april 2023 het hoogste niveau verkregen. Het bedrijf ligt op schema om tegen het einde van de zomer de certificering te ontvangen in alle negen Europese landen waar het actief is, en als dat lukt, wordt het het eerste grote gezondheids- en fitnessbedrijf dat deze prestigieuze driejarige certificering krijgt.

Stephen Brown, Business Support Director David Lloyd Clubs: "Operationele topkwaliteit is de kern van ons bedrijf en gezondheid en veiligheid zijn altijd onze hoogste prioriteit geweest. Wij zijn er trots op dat wij de eerste grote Europese exploitant zijn die deze onafhankelijke certificering heeft behaald en het is de beste manier om te laten zien dat wij ons inspannen om onze leden en ons team een kwalitatief hoogwaardige en veilige plek te bieden. De promotie van de FITcert-certificering door EuropeActive is een belangrijke mijlpaal voor onze sector, omdat het zal bijdragen tot het stimuleren van consistent hoge normen over de hele breedte, wat geweldig nieuws is voor alle ondernemingen."

David Stalker, voorzitter van EuropeActive: "Onze felicitaties gaan naar David Lloyd Clubs omdat zij als eerste de gouden standaard van niveau 4 FITcert-certificering hebben bereikt. Het is een mijlpaal voor onze sector, en veel andere toonaangevende ondernemingen volgen het voorbeeld van David Lloyd door zich aan te sluiten bij FITcert. Het is ongetwijfeld de beste manier om te bewijzen dat we een professionele en verantwoordelijke sector zijn."

Raymond Van Oerle, mededirecteur van ICFI Register: "Fase 4 is in veel opzichten de gouden standaard voor de fitnessbranche. Om de certificering voor fase 4 te voltooien, hebben we on-site inspecties uitgevoerd bij veel David Lloyd Clubs over het hele continent. Tijdens de inspectie werden alle EN17229-criteria beoordeeld. Alleen als een club aan deze norm voldoet, kan het certificaat worden afgegeven. Het feit dat we alle vereiste beoordelingen in zeer korte tijd konden afronden, getuigt van de standaard die David Lloyd Clubs al hanteert - we konden immers meteen aan de slag met de inspecties ter plaatse. Nu een van de grootste exploitanten in Europa zich tot fase 4 heeft verbonden, heeft FITcert zijn pragmatische aanpak bewezen en is het goed op weg!"

Meer binnen de rubriek Sport