Full Power Support sluit corporate Power Purchase Agreement (PPA) met groenteverwerker Hes

10 NOV 2023 07:00 | Full Power Support

Full Power Support, aanbieder van duurzame energieoplossingen, kondigt met trots de succesvolle afronding aan van een corporate Power Purchase Agreement (PPA) met Hessing. Deze overeenkomst markeert een cruciale stap voorwaarts in de wereld van duurzaamheid en groene energie.

Hessing, een vooraanstaande speler in de groenteverwerkingsindustrie, is toegewijd aan het verminderen van de milieu-impact en het bevorderen van duurzaamheid binnen de sector. De ondertekening van een corporate PPA met een van de bij Full Power Support aangesloten producenten vertegenwoordigt een tastbare inspanning om deze doelen te verwezenlijken.

Met deze baanbrekende PPA zal Hessing direct groene energie afnemen van een windmolenproducent uit Nederland. Dit brengt aanzienlijke voordelen met zich mee ten opzichte van standaard PPA's met conventionele energieleveranciers.

Vanzelfsprekend verminderen de groene energiebronnen de koolstofvoetafdruk van Hessing en dragen ze bij aan een schonere planeet. De directe inkoop van groene energie bij de energieproducent zelf, is relatief nieuw voor Hessing. Hiermee wordt de afhankelijkheid van traditionele, mogelijk niet-duurzame energiebronnen omzeilt. Groot voordeel daarbij is het voorspelbare kostenplaatje. Deze corporate PPA stelt Hessing in staat om de energiekosten op de lange termijn te stabiliseren, in tegenstelling tot fluctuerende prijzen van fossiele brandstoffen.

Nick Waltmans, directeur van Full Power Support, benadrukt het belang van deze overeenkomst en verklaart: "Deze corporate PPA met Hessing onderstreept de voortdurende beweging naar duurzame energie in Nederland en wereldwijd. We zijn er trots op dat we dit contract voor onze producent hebben afgesloten en daarmee ook bijdragen aan Hessings inspanningen om groene energie te omarmen en positieve verandering te stimuleren."

Hans Hessing, directeur van Hessing, voegt eraan toe: "Full Power Support heeft ons in staat gesteld direct afspraken te kunnen maken met de energieproducent. Naast de rol als tussenpersoon, heeft Full Power Support geholpen bij het onderhandelen over en het structureren van de corporate PPA. Duurzaamheid vormt een essentieel onderdeel van onze bedrijfsstrategie, en hiermee tonen we ons engagement om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren.”

Deze corporate PPA dient niet alleen als een mijlpaal in de richting van duurzaamheid voor Hessing, maar ook als een voorbeeld van de groeiende trend waarin bedrijven hernieuwbare energiebronnen omarmen om zowel milieudoelen als financiële voordelen te bereiken.

Voor meer informatie over Full Power Support en duurzame energieoplossingen, bezoek www.fullpowersupport.nl

Neem voor meer informatie contact op met: Nick Waltmans, Full Power Support 06 83 89 76 46 nick@fullpowersupport.nl https://fullpowersupport.nl/ Over Full Power Support Full Power Support is een vooraanstaande leverancier van duurzame energieoplossingen die zich richt op de ontwikkeling en implementatie van groene energieprojecten in Nederland en daarbuiten. Het bedrijf biedt een uitgebreid scala aan diensten op het gebied van hernieuwbare energie, inclusief de ontwikkeling van wind- en zonne-energieprojecten, energieopslagoplossingen en de mogelijkheid tot het aangaan van corporate Power Purchase Agreements (PPA's). Over Hessing BV Hessing is een prominente groenteverwerker met vestigingen in Nederland en Duitsland, gespecialiseerd in het snijden, wassen en verpakken van verse groenten en fruit. Het bedrijf streeft naar duurzaamheid en zet zich in om de milieu-impact van zijn activiteiten te minimaliseren door middel van innovatieve oplossingen en strategische partnerschappen, zoals de recente samenwerking met Full Power Support.

Meer binnen de rubriek Boeren, land- en tuinbouw