LTO Ledenvoordeel en BOVAG Rijscholen samen voor verkeersbewuste agrarische jeugd

11 MRT 2024 07:32 | LTO Ledenvoordeel

In een gezamenlijke inspanning om de verkeersveiligheid te bevorderen en met een focus op de agrarische jeugd, bundelen LTO Ledenvoordeel en leden van BOVAG Rijscholen hun krachten. De samenwerking is gericht op het toegankelijker maken van hoogwaardige tractorlessen voor jongeren.

Jaarlijks vallen in Nederland gemiddeld 16 doden en 250 gewonden bij ongevallen met landbouwvoertuigen. Slachtoffers vallen grotendeels bij de tegenpartij en ongeveer een tiende van de bestuurders is jonger dan 18 jaar. Het belang van een goede rijopleiding voor het T-rijbewijs is dus groot. Jacco Freriksen, Portfoliomanager LTO Ledenvoordeel zegt hierover: “Van alle voordelen die we als LTO Ledenvoordeel aanbieden, is dit er wel een voor in de basis. Vooral voor jonge mensen die opgroeien op het boerenerf, willen we kwalitatief goede tractorlessen toegankelijker maken. Door de samenwerking met de leden van BOVAG Rijscholen garanderen we onze leden een landelijke spreiding van rijscholen die voldoen aan kwaliteitseisen”.

Frank Osseforth, Bestuurder van Bovag Rijscholen, is blij met de samenwerking. “Het is BOVAG’s missie de verkeersveiligheid een positieve impuls te geven. Het aantal verkeersdoden neemt toe, met name binnen de jongere doelgroep. Denk aan de elektrische fiets, maar ook de tractor. We willen ervoor zorgen dat we bewuste bestuurders creëren. Met LTO Ledenvoordeel staan we in direct contact met de agrarische sector en de jongeren bij wie het gebruik van een tractor met de paplepel is ingegoten. Met deze financiële tegemoetkoming verwachten we jonge bestuurders uiteindelijk bewuster te maken van hun verantwoordelijkheid in het verkeer.”

Het zogenaamde T-rijbewijs kan vanaf 16 jaar behaald worden. LTO-leden profiteren van een gratis theorie-module. De aangesloten BOVAG-rijscholen maken gebruik van moderne tractoren, voldoen aan alle kwaliteitseisen en hebben een goed slagingspercentage.

Voor meer informatie over de deelnemende rijscholen en om gebruik te maken van het exclusieve ledenvoordeel, kunnen LTO-leden terecht op https://www.ltoledenvoordeel.nl/mobiliteit/t-rijbewijs/.

Jacco (links) en Frank slaan handen ineen voor verkeersbewuste agrarische jeugd

 

Over LTO Ledenvoordeel LTO Ledenvoordeel is een onderdeel van LTO Bedrijven en zet zich in voor ruim 30.000 agrarische ondernemers die lid zijn van LTO Noord, ZLTO of LLTB. We bieden meer dan 50 voordelen op het gebied van energie, diensten, veiligheid, bedrijfsvoering, mobiliteit, verzekeringen, telecom en IT en abonnementen. LTO Ledenvoordeel heeft als doel om LTO-leden exclusieve voordelen en kortingen te bieden door middel van strategische partnerschappen met diverse bedrijven en organisaties. www.ltoledenvoordeel.nl Over BOVAG BOVAG is een brancheorganisatie van ruim 8.000 ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden. Bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in personenauto’s, klassiekers, bedrijfsauto’s en trucks, tweewielers, caravans, aanhangwagens, motorenrevisie, autoverhuur en -delen, autowassen, autopoetsen, verkeersopleidingen, schadeherstelbedrijven en tankstations zijn welkom als lid. Daarnaast is BOVAG een keurmerk voor de klanten van deze bedrijven. De BOVAG-leden zorgen dat BOVAG-klanten zorgeloos en verantwoord kunnen genieten van hun mobiliteit. En die mobiliteit kan allerlei vormen hebben natuurlijk. Van fiets tot caravan en van auto tot scooter. VOOR BEDRIJVEN BOVAG dient voor de leden als inspirator, als platform en als nieuws-, en informatiecentrum. BOVAG lobbyt, adviseert en helpt, onder meer bij verduurzaming van de bedrijfsvoering. Zie bijvoorbeeld BOVAG Energie. Daarnaast is BOVAG een werkgeversorganisatie die twee cao's afsluit en zich bezighoudt met arbeidsomstandigheden en onderwijs. De BOVAG Ledenwinkel is een inkoopcollectief exclusief voor BOVAG-leden. Kortom, BOVAG biedt op een breed front een grote meerwaarde voor aangesloten bedrijven.

Meer binnen de rubriek Boeren, land- en tuinbouw