Mobiele camerabewaking tegen diefstal GPS-systemen en koperkabels

01 FEB 2024 11:15 | LTO Ledenvoordeel

LTO Ledenvoordeel en BauWatch bieden effectieve maatregelen voor agrariërs en duurzame energieleveranciers

Wageningen, 1 februari 2024 - LTO Ledenvoordeel en BauWatch slaan de handen ineen en bieden LTO-leden voordeel op de mobiele beveiligingssystemen van BauWatch. Leden genieten niet alleen van kortingen op huur (mogelijk vanaf een week) en aanschaf van deze innovatieve camerabewakingssystemen, maar ook van de krachtige mix van preventie en directe opvolging bij alarmering.

De focus van de samenwerking ligt op de agrarische sector en duurzame energieproducenten. In de land- en tuinbouw worden GPS-systemen en trekkerterminals in toenemende mate gestolen, terwijl koperdieven op zonne- en windenergieparken soms wel kilometers kabels buitmaken. Een camerabewakingssysteem van BauWatch is overal te plaatsen (ook als er geen stroomvoorziening aanwezig is) en is hiermee uitermate geschikt voor het erf of park.

Beide vormen van diefstal worden gepleegd door georganiseerde, mobiele bendes die de gestolen goederen direct naar het buitenland smokkelen. Naast de aanschaf van nieuwe materieel is er sprake van stilstandschade en kostenderving en veel regelwerk om de boel weer op orde te brengen. Hoewel diefstal nooit helemaal te voorkomen is, kan men het de bendes wel zo lastig mogelijk maken.

Met de dienstverlening en producten van BauWatch worden leden verzekerd van zowel preventieve als directe anticiperende maatregelen bij dergelijke incidenten. De preventieve werking van goede zichtbare beveiligingsmaatregelen speelt een grote rol bij het afschrikken van potentiële dieven. Maar als de opvolging bij alarmering niet klopt, is de kans op schade alsnog groot. De meldkamer van BauWatch is bemand met eigen personeel wat camerabeelden realtime volgt en zorgt voor directe opvolging bij alarmering. De trackrecord van BauWatch liegt er dan ook niet om: binnen 11 minuten is opvolging ter plekke en zo zijn er 12 ‘heterdaten’ per week.

"Deze samenwerking met BauWatch stelt onze leden in staat om op een effectieve en innovatieve manier hun eigendommen te beschermen tegen de groeiende dreiging van diefstal," zegt Jacco Freriksen, Portfolio Manager LTO Ledenvoordeel. “Er is altijd sprake van advies op maat. Op locatie wordt gekeken naar bijvoorbeeld de aan- of afwezigheid van stroom en hoe de zichtlijnen lopen.” Om optimaal aan te sluiten op de specifieke situatie, kunnen LTO-leden tot 15% korting krijgen op álle producten van BauWatch. "Naast het aanbieden van dit exclusieve voordeel op mobiele beveiligingssystemen, bieden we onze leden ook bescherming tegen diefstalschade via de werkmaterieelverzekering van LTO Verzekeringen. Maar voorkomen is beter dan genezen."

BauWatch ziet de samenwerking als een kans om haar afzetgebied uit te breiden naar de agrarische sector. "We zijn verheugd om samen te werken met LTO Ledenvoordeel en gezamenlijk bij te dragen aan het vergroten van de veiligheid in de agrarische en duurzame energieproductiesectoren," zegt Patrick Struijk, Accountmanager bij BauWatch. “Onze producten en dienstverlening worden geleverd met Kiwa-certificaat, waarmee wij voldoen aan hoge eisen zoals het cameraplan, het onderhoud, maar ook de kwalificaties van personeel van de meldkamer.” Daarnaast biedt de gebruiksvriendelijke applicatie van BauWatch leden de mogelijkheid om het camerasysteem eenvoudig zelf in te stellen.

Voor meer informatie over de voordelen en mogelijkheden kunnen leden contact opnemen met Service & Advies: 088 - 888 6777.

Jacco Freriksen (links) en Patrick Struijk voor een mobiel beveiligingssysteem op het boerenerf

 

Over LTO Ledenvoordeel LTO Ledenvoordeel is een onderdeel van LTO Bedrijven en zet zich in voor ruim 30.000 agrarische ondernemers die lid zijn van LTO Noord, ZLTO of LLTB. We bieden meer dan 50 voordelen op het gebied van energie, diensten, veiligheid, bedrijfsvoering, mobiliteit, verzekeringen, telecom en IT en abonnementen. LTO Ledenvoordeel heeft als doel om LTO-leden exclusieve voordelen en kortingen te bieden door middel van strategische partnerschappen met diverse bedrijven en organisaties. www.ltoledenvoordeel.nl Over BauWatch De geschiedenis van BauWatch begint in het bedrijf Visser Assen in Nederland. De leverancier van inframaterieel, bouwplaatsinrichting en wegbebakening kreeg met grote regelmaat de vraag naar goede bouwplaatsbeveiliging. Dat was aanleiding om een systeem te ontwikkelen voor het detecteren en signaleren van inbraak op bouwplaatsen door middel van cameramasten en slimme software. De eerste camerasystemen werden in 2008 op verschillende bouwplaatsen in Nederland ingezet. Het project was zo succesvol dat de bedrijfstak verder bleef ontwikkelen en dat leidde in 2010 tot de oprichting van BauWatch: de specialist op het gebied van tijdelijke beveiliging. De groei van BauWatch zet door. Sinds 2016 heeft BauWatch de hele keten aan beveiligingsoplossingen zoals software, hardware, controlekamer en liveregistratie kunnen integreren. BauWatch is marktleider in Noordwest-Europa, met vestigingen in Nederland, Duitsland, België en Engeland. www.bauwatch.com Voor meer informatie, neem contact op met: Jacco Freriksen, Portfoliomanager LTO Ledenvoordeel Telefoon: 06 10 20 35 55 E-mail: jfreriksen@ltobedrijven.nl BauWatch Nederland Telefoon: 085 888 2132 E-mail: verkoop-NL@bauwatch.com

Meer binnen de rubriek Boeren, land- en tuinbouw