LTO Ledenvoordeel en Next Source bieden veehouderij en glastuinbouw voordelen van zonne-en

04 JUN 2024 07:01 | LTO Ledenvoordeel

Next Source en LTO Ledenvoordeel zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van zonne-energie, wat voldoet aan de specifieke behoeften van de agrarische sector. Het omvat zonnewarmtesystemen voor het verwarmen van water en gebouwen, en zonnepanelen voor de opwekking van groene stroom.

Hoe snel is een investering in zonne-energie weer terugverdiend? En wat komt er allemaal bij de installatie van een complex systeem voor zonne-energie kijken? Er zijn verschillende redenen waarom veehouderijen en glastuinbouwbedrijven terughoudend kunnen zijn om te investeren in zonne-energie, ondanks de diverse langetermijnvoordelen.

Jacco (links) en Steven bezegelen de samenwerking voor de kas

Agrarische sector en verduurzaming

Voor agrarische ondernemers zoals kalverhouders, melkveehouders en varkensboeren, biedt de samenwerking oplossingen die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook kostenefficiënt. Met specifieke systemen voor zonnewarmte en zonnestroom kunnen deze bedrijven hun energiekosten verlagen en hun afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen. Next Source biedt duidelijke, op maat gemaakte berekeningen zodat de agrarische ondernemer weet wat hij kan verwachten.

Toekomstgerichte glastuinbouw

Glastuinbouwbedrijven kunnen met behulp van zonnecollectoren en zonnepanelen hun energiekosten aanzienlijk verlagen en bijdragen aan een groenere wereld. Next Source biedt maatwerkoplossingen die perfect aansluiten op de behoeften van glastuinders, inclusief de integratie van zonnepanelen in kasconstructies. Onze oplossingen helpen u om binnen afzienbare tijd uw kosten terug te verdienen en minder afhankelijk te zijn van energieleveranciers.

Leden van LTO Ledenvoordeel profiteren van exclusieve kortingen en diensten die hen helpen hun energiekosten te verlagen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Het voordeel uit deze samenwerking biedt 5% korting op aanschaf van zonnecollectoren, zonne- of PVT-panelen.

Afgestemd op individuele situatie

LTO Ledenvoordeel hecht veel waarde aan een persoonlijke benadering van haar leden. Jacco Freriksen, Portfoliomanager LTO Ledenvoordeel: “Next Source komt persoonlijk langs om de specifieke behoeften van uw bedrijf te evalueren en een zorgvuldige berekening te maken van de mogelijke energiebesparingen. Dit advies is volledig afgestemd op de individuele situatie van elke ondernemer, waardoor u precies weet wat u kunt verwachten en u geen onverwachte kosten heeft.”

Steven Triep, directeur Next Source haakt hier op in: “Van ontwerp tot installatie, Next Source biedt volledige begeleiding bij de realisatie van zonne-energieprojecten. Dit omvat het leveren van zonnecollectoren, PVT-panelen, zonnepanelen, batterijsystemen en solar carports, evenals de benodigde technische ondersteuning en subsidieaanvragen. Wij nemen alle zorgen uit handen, zodat LTO-leden zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.”

Door gebruik te maken van hoogwaardige producten en diensten van Next Source kunnen LTO-leden aanzienlijk besparen op hun energierekening. Bovendien wordt er gezorgd voor een snelle terugverdientijd van investeringen in duurzame energie. Dankzij de transparante kostenberekeningen en realistische prognoses weet een LTO-lid precies waar hij/zij aan toe is.

Voor meer informatie: https://ltoledenvoordeel.nl/energie/next-source/

 

Over Next Source Next Source is een toonaangevende aanbieder van duurzame energieoplossingen met een breed scala aan producten en diensten. Met jarenlange ervaring en expertise helpt Next Source ondernemers om hun energiekosten te verlagen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Next Source gelooft sterk in de kracht van zonne-energie om bij te dragen aan een duurzame, leefbare wereld. De specialisten van Next Source zijn gepassioneerde voorstanders van zonne-energie en zetten zich in om agrarische ondernemers te helpen bij het realiseren van hun duurzame doelen. Door te investeren in zonne-energie maakt u uw bedrijf toekomstbestendig en minder afhankelijk van fluctuerende energieprijzen. Over LTO Ledenvoordeel LTO Ledenvoordeel is een onderdeel van LTO Bedrijven en zet zich in voor ruim 30.000 agrarische ondernemers die lid zijn van LTO Noord, ZLTO of LLTB. We bieden meer dan 50 voordelen op het gebied van energie, diensten, veiligheid, bedrijfsvoering, mobiliteit, verzekeringen, telecom en IT en abonnementen. LTO Ledenvoordeel heeft als doel om LTO-leden exclusieve voordelen en kortingen te bieden door middel van strategische partnerschappen met diverse bedrijven en organisaties. www.ltoledenvoordeel.nl Voor meer informatie, neem contact op met: Jacco Freriksen, Portfoliomanager LTO Ledenvoordeel Telefoon: 06 10 20 35 55 E-mail: jfreriksen@ltobedrijven.nl

Meer binnen de rubriek Boeren, land- en tuinbouw