EP-leden: EMA-workflow in gevaar als bouw vertraging oploopt

23 FEB 2018 10:43 | Europees Parlement

De delegatie van het Europees Parlement dat donderdag Amsterdam bezocht, waarschuwt dat vertragingen in de oplevering van het nieuwe Vivaldi-gebouw gevolgen zal hebben voor de bedrijfscontinuïteit van het Geneesmiddelenagentschap EMA.

Een delegatie van zes leden van het commissie Volksgezondheid van het Europees Parlement voerde op donderdag 22 februari een fact-finding missie uit naar Amsterdam, waar het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) na de Brexit naartoe verhuist.

De delegatie, onder leiding van rapporteur Giovanni La Via (EPP, IT) bezocht de tijdelijke locatie en het toekomstige hoofdkwartier van het EMA en besprak de verhuizing met directeur Guido Rasi en vertegenwoordigers van het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

“Wij danken de Nederlandse regering voor de ontvangst en voor de informatie die zij ons vandaag heeft gegeven. Het tijdelijke gebouw lijkt niet veel werk nodig te hebben om klaar te zijn", zei delegatievoorzitter Giovanni La Via (EPP, IT). “We maken ons meer zorgen over het risico van vertraging bij de bouw van het nieuwe Vivaldi-gebouw. Het personeel van het EMA vertelde ons vandaag dat een vertraging zou leiden tot een verslechtering van de activiteiten van het Agentschap, wat we willen vermijden", zo voegde hij eraan toe.

“We hebben ook grote twijfels over de door de Raad gevolgde procedure: het Parlement kan niet worden genegeerd. Voordat we gaan stemmen, moeten de Raad en de Commissie ons verzekeren dat toekomstige besluiten over de zetel van agentschappen in het kader van de medebeslissingsprocedure zullen worden genomen.”

Bij de voorbereiding van onze stemming zullen we rekening houden met alle informatie die vandaag is verstrekt en met de informatie die gisteren door de Voorzitter van het Europees Parlement is gevraagd in een brief aan Jean-Claude Juncker ", zei hij eveneens.

De commissie Volksgezondheid zal op 12 maart tijdens de plenaire vergadering in Straatsburg over het verslag van Giovanni La Via stemmen, en later in die week zal het hele Parlement over het verslag stemmen.

 

Meer binnen de rubriek Administratie van de openbare sector