Hydraloop, pionier op het gebied van grijswaterrecycling, heeft een belangrijke stap gezet in haar Series-B financieringsronde van €13,5 miljoen, waarvan nu €10,5 miljoen is opgehaald. De financiering wordt aangewend voor de internationale uitrol van haar innovatieve grijswaterrecyclingsystemen, die een besparing van 25 tot 45% op drink- en afvalwater mogelijk maken. In deze ronde participeren de impactinvesteerders Invest-NL, Amavi Capital en de NOM.
Hydraloop-systemen vangen het water op van douche, bad en wasmachine. Na reiniging en desinfectie kan dit water worden hergebruikt voor toiletspoeling, wasmachine en tuinirrigatie. Door toenemende wereldwijde waterschaarste is de vraag naar waterbesparende technologieën in de bebouwde omgeving groter dan ooit. Hydraloop onderscheidt zich door modulaire, schaalbare en met internet verbonden systemen, die eenvoudig te integreren zijn in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Uniek is dat Hydraloop geen gebruik maakt van filters of chemicaliën, wat resulteert in een onderhoudsarme en duurzame oplossing voor waterrecycling.
Internationale erkenning door VN en CES
Sinds de oprichting heeft Hydraloop ingezet op de ontwikkeling van technologie en patenten, inrichting van het productieproces en de opbouw van een internationaal partnernetwerk. Het bedrijf kreeg mondiale erkenning door het winnen van tientallen prijzen, waaronder een Global Impact Award van de Verenigde Naties en de ‘Best of the Best’-award van CES, een toonaangevende elektronicabeurs in de VS. Sinds 2022 heeft Hydraloop zijn productportfolio uitgebreid en markttoegang verkregen door productcertificering in sleutelregio’s.
Nederlandse oplossing voor wereldwijd probleem
Na het ontwikkelen van een stevig fundament, richt Hydraloop zich nu op commerciële uitrol. Met het kapitaal uit deze financieringsronde kan de Nederlandse onderneming haar wereldwijde B2B-verkoop opschalen en strategische partnerrelaties uitbouwen. Hydraloop heeft momenteel 130 partners in 35 landen, die waterrecyclers installeren in woningen, hotels, sportfaciliteiten, studentenflats en andere gebouwen met een hoog waterverbruik.
“Wij zijn er trots op dat Invest-NL medeaandeelhouder is geworden van Hydraloop,” zegt Arthur Valkieser, co-founder en CEO van Hydraloop. “Nu is het tijd voor schaalvergroting en internationale groei. Wereldwijd leidt waterschaarste tot verandering in de manier waarop mensen met water omgaan. Overheden voeren versneld maatregelen in om grijswaterrecycling te stimuleren of te verplichten. In Florida kunnen bedrijven bijvoorbeeld de kosten voor een waterrecycler bij de belasting terugvragen. Spanje biedt een subsidie van 70% voor hotels en campings die hun grijswater willen recyclen. En in delen van Engeland krijg je alleen een bouwvergunning als er een drinkwater-besparend systeem in huis staat. Ook in Nederland zullen veel nieuwbouwwijken alleen gebouwd kunnen worden als er drinkwater-besparende systemen, zoals grijswaterrecycling systemen, geïmplementeerd worden. Wij voorzien dat over 10 tot 15 jaar ieder nieuw gebouw zijn eigen waterrecycler heeft.”
Lars Groeneveld, Senior Investment Manager bij Invest-NL: "In ons streven naar een duurzame toekomst erkennen we het belang van innovatieve oplossingen voor de wereldwijde watercrisis. De investering in Hydraloop vertegenwoordigt meer dan alleen financiële steun; het is een commitment aan het behoud van onze kostbaarste bron: water. Hydraloops revolutionaire technologie biedt een concrete oplossing voor een duurzamer watergebruik, en we zijn trots om hieraan bij te kunnen dragen.”
Marktleider in groeimarkt worden
De marktpotentie voor grijswaterrecyclingsystemen is enorm. In een volwassen markt kunnen er jaarlijks vele miljoenen systemen verkocht worden. Hydraloop ambieert een van de leiders te worden in deze mondiale markt. Via strategische samenwerkingen krijgen andere bedrijven de gelegenheid om eigen waterrecyclers te produceren, gebruik makend van de patenten van Hydraloop. Daarnaast verwacht het bedrijf lokale assemblagelijnen op te zetten in 10 tot 15 regio’s. Hydraloops repliceerbare ‘factory in a box’ speelt hierin een belangrijke rol.
Dit is een origineel bericht van Hydraloop
Ga naar alle berichten van deze organisatie.