Kappers feliciteren bewindslieden met speciale föhn

02 JUL 2024 06:00 | Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO)

Kappend Nederland hoopt dat met dit nieuwe kabinet er een voor het mkb gunstige wind gaat waaien in Den Haag. Om die wens kracht bij te zetten, ontvangen alle bewindslieden ter gelegenheid van hun beëdiging een symbolische ‘felicitatieföhn’ van de ANKO, de branchevereniging van professionele kappers.

“Anyway the wind blows…”

Met een referentie naar deze beroemde zin uit Bohemian Rhapsody van Queen, ontvangen de nieuwe bewindslieden per post de felicitatie uit naam van de fictieve saloneigenaar Freddie. Ook Freddie is een referentie naar Queen, omdat de kappersbranche al jaren ‘under pressure’ staat vanwege o.a. de torenhoge regeldruk vanuit de overheid. Met name kleine werkgevers hebben het zwaar; zij moeten aan maar liefst 70 wettelijke regelingen voldoen!

“U bepaalt hoe de wind waait in Den Haag” staat in de felicitatie. De ANKO hoopt dat het nieuwe, rapsodische kabinet durft te kiezen voor een onconventionele aanpak en kleine ondernemers gaat uitzonderen van bepaalde regelgeving. Deze aanbeveling staat ook in de rapportage die voormalig minister Adriaansens in de zomer van 2023 naar de Tweede Kamer stuurde. De ANKO hoopt dat deze rapportage en het achterliggende onderzoek de basis zullen vormen van nieuw regeldruk-reductiebeleid, zodat ook de wens van de Tweede Kamer – om de regeldruk met 25% te reduceren – binnen bereik komt. 

Voor vragen kunt u contact opnemen met Femke Vijn, woordvoerder ANKO: fvijn@anko.nl 06 - 23 26 24 87

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid