Week van de Toegankelijkheid 2021 4 oktober van start

30 SEP 2021 15:18 | Ieder(in)

Veel regionale initiatieven dit jaar voor de Week van de Toegankelijkheid. Voorstellingen, natuurwandelingen en online workshops: overal in het land valt van alles te beleven op het gebied van toegankelijkheid. En niet voor niets, want mee kunnen doen, is voor iedereen belangrijk: altijd en overal. De Week begint maandag 4 oktober en wordt ook dit jaar georganiseerd door belangenbehartiger Ieder(in).

Toegankelijkheid: het verschil tussen wel of niet mee kunnen doen

Het kan het leven een beetje beter maken: een terrasje pakken, een middag winkelen, een expositie bezoeken, een rondje door het bos maken, maar ook lachen om een online filmpje of een discussie volgen. Toegankelijkheid voorkomt uitsluiting, daarom is het zo belangrijk om erbij stil te staan. Het houdt niet op bij het neerleggen van een oprijplaat, maar gaat ook over het begrijpelijk maken van teksten, het toegankelijk maken van een website en het ondertitelen van een filmpje.

Lokale organisaties door het hele land doen mee

Steeds meer regionale organisaties laten weten dat ze meedoen aan de Week. Zij laten op creatieve manieren zien hoe leuk en interessant toegankelijkheid kan zijn. In Breda bijvoorbeeld, daar pakken ze het groots aan op 9 oktober. Hoogtepunt: een optreden van breakdancer REDO, bekend van het Eurosongfestival en de huldiging van de Olympische sporters. Hij geeft workshops over breakdancen met een beperking.

In Leeuwarden leer je hoe je zelf een steentje bij kunt dragen aan toegankelijkheid. Daar worden workshops georganiseerd over inclusief sporten en hoe je werkelijkheid maakt van een plan voor toegankelijkheid. Gamen zonder beperkingen kan in Purmerend en in Assen maak je een mooie stadswandeling, terwijl je wordt bijgepraat over toegankelijkheid in de stad. Alle landelijke en regionale activiteiten zijn terug te vinden op www.weekvandetoegankelijkheid.nl/waar-is-wat-te-doen/.                     

De Week van de Toegankelijkheid loopt van maandag 4 oktober tot en met vrijdag 8 oktober. Via onze website www.weekvandetoegankelijkheid.nl delen we goede voorbeelden en laten we zien wat er mogelijk is. Ook via Twitter: @toegankelijk en Facebook: @WeekvandeToegankelijkheid houden we je op de hoogte van alle activiteiten en plannen.

Meer binnen de rubriek Regionaal nieuws