Marcus Desando nieuwe directeur Prins Claus Fonds

19 OKT 2021 12:00 | Prins Claus Fonds

Het bestuur van het Prins Claus Fonds is verheugd over de benoeming van Marcus Tebogo Desando als nieuwe directeur. Desando start begin 2022 in Amsterdam.

Marcus Desando, credits: Thando MpusheMarcus Desando © Thando Mpushe

Marcus Desando is sinds 2017 CEO van The Arts and Culture Trust in Johannesburg. Daarvoor was hij CEO van Gauteng Opera in Johannesburg en artistiek directeur van BTE VO1SS (voorheen Black Tie Ensemble). Hij is een professionele zanger die daarnaast regisseerde en dirigeerde in Zuid-Afrika en optrad met internationale gezelschappen zoals Really Useful Artists en New York Harlem Productions. Marcus Desando is een drijvende kracht achter de ontwikkeling van jonge Zuid-Afrikaanse kunstenaars en aspirant-kunstbeheerders.

Ila Kasem, voorzitter van het bestuur van het Prins Claus Fonds: “Marcus is de belichaming van de geest van het Prins Claus Fonds. Als kunstenaar heeft Marcus de culturele achtergrond om kunstenaars en het belang van hun ontwikkeling te begrijpen. Als directeur van een Zuid-Afrikaans ontwikkelingsfonds op het gebied van kunst en cultuur begrijpt hij de rol van het Prins Claus Fonds. Zowel als kunstenaar en als directeur heeft hij visie, ambitie en leiderschap getoond waarmee hij het Prins Claus Fonds naar de toekomst kan leiden.”

Het Prins Claus Fonds is opgericht in 1996 met als missie het eren, ondersteunen en verbinden van kunstenaars in Afrika, Azië, Latijns-Amerika, het Caribisch gebied en Oost-Europa, vooral daar waar zij en hun werk onder druk staan. Het Fonds is dit jaar gestart met een nieuwe strategie gericht op een reeks Awards die individuele kunstenaars ondersteunen in verschillende fasen van hun professionele ontwikkeling. Marcus Desando staat volledig achter deze nieuwe aanpak.

Het is met grote eer, nederigheid en opwinding dat ik me aansluit bij een organisatie die cultuur op de voorgrond plaatst en de waarde laat zien van baanbrekende kunstenaars en hun bijdragen aan de wereld als geheel wil vieren. Als aankomend directeur van het Prins Claus Fonds ben ik erg enthousiast over de nieuwe strategie waarmee we ons concentreren op individuele kunstenaars. Daarmee worden progressieve en zinvolle verbindingen in alle programma's mogelijk. Ik kijk ernaar uit om een ​​positieve bijdrage te leveren aan het aanhoudende succes van het Prins Claus Fonds en zijn toekomst.” aldus Marcus Desando.

Kijk voor meer informatie over het Prins Claus Fonds op www.princeclausfund.org.

Neem voor meer informatie of het maken van interviews contact op met Martine Willekens, PR manager Prins Claus Fonds, +31(0)653600431, m.willekens@princeclausfund.nl Prins Claus Fonds, Kingsfordweg 151, 1043 GR Amsterdam,

Meer binnen deze rubriek