Prins Claus Fonds geeft 100 jonge kunstenaars een Prins Claus Seed Award 2022

27 OKT 2022 15:00 | Prins Claus Fonds

Het Prins Claus Fonds kondigt met trots de 100 ontvangers aan van de 2022 Prince Claus Seed Awards. Deze Awards belonen opkomende kunstenaars die met hun culturele praktijk en creatieve werk urgente problemen in hun lokale gemeenschappen adresseren. De ontvangers van dit jaar komen uit meer dan 70 landen, van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied tot Afrika, Azië en Oost-Europa. Hun werk bestrijkt een breed scala aan disciplines en richt zich op uiteenlopende sociale kwesties, van gendergelijkheid, raciale rechtvaardigheid en inheemse rechten tot vrijheid van meningsuiting en de gevolgen van klimaatverandering. 

     

Tot de ontvangers van dit jaar behoren Lina Lasso - een in Colombia geboren afrofeministische kunstenares en activiste die zich richt op kritisch politiek werk om het potentieel van mensen in de Afrikaanse diaspora te benadrukken, Svitlana Biedarieva - een Oekraïense kunstenares die zich richt op onderwerpen als oorlog, identiteit, herinnering en verzet en Xiangyu Long - een Chinese fotograaf die een lokale stem geeft aan de complexe archieven van Tibetaanse representatie.

Dit zijn slechts drie voorbeelden van de 100 kunstenaars die de Prins Claus Seed Awards ontvingen. Je kunt nog veel meer verhalen vinden op de website www.princeclausfund.org.

De Prins Claus Seed Awards zijn bedoeld om kunstenaars en cultuurbeoefenaars in een vroeg stadium van hun loopbaan een boost te geven. De jonge kunstenaars kunnen naar eigen inzicht de Award van €5.000 gebruiken om zich verder te ontwikkelen.

Over het Prins Claus Fonds

Het Prins Claus Fonds vindt dat cultuur een basisbehoefte is. Opgericht in 1996 ter ere van de toewijding van Prins Claus aan cultuur en ontwikkeling, steunt, verbindt en viert het Fonds kunstenaars en cultuurbeoefenaars daar waar culturele expressie onder druk staat.

Neem voor meer informatie of interviews met een van de Prins Claus Seed Awards kunstenaars contact op met Martine Willekens, +31(0)653600431, m.willekens@princeclausfund.nl Fotocredits - Portrait of Lina Lasso. Courtesy of Lina Lasso - Aftermaths 1, 2021 by Svitlana Biedarieva. Courtesy of Svitlana Biedarieva - From the Project Shared Space by Xiangyu Long. Courtesy of Xiangyu Long Prins Claus Fonds Kingsfordweg 151 1043 GR Amsterdam Netherlands +31.20.3449.160

Meer binnen deze rubriek