Week tegen Eenzaamheid: platform UP! helpt ouderen zich minder alleen te voelen

20 SEP 2021 14:53 | PR Matters

What's up? Bij UP! In Nederland is het 365 dagen per jaar Week tegen Eenzaamheid

Ouderenplatform UP!, partner binnen de Nationale Coalitie Eén tegen eenzaamheid, organiseert door heel Nederland ontmoetingen in verschillende formats en geeft een frisse blik op ouder worden. Zo brengen de In je Uppie groepsgesprekken ouderen met elkaar in gesprek over onderwerpen die ertoe doen als je ouder wordt. Hierdoor ervaren ouderen hoe fijn het is om ervaringen en verhalen te delen.

Ouderen denken vaak dat ze - als ze uiten wat hen oprecht bezighoudt - daarop afgerekend worden. Bij In je Uppie blijkt het tegendeel:  ze krijgen juist (h)erkenning en nieuwe inzichten door met elkaar te praten. Zo wil UP! eenzaamheid voorkomen, dan wel verlichten.

Tijdens de In je Uppie gesprekken komen onderwerpen zoals ‘vriendschap’, ‘afscheid’ en ‘spijt’ op een laagdrempelige manier aan bod.  Deelnemer Jan van der Wal realiseerde zich tijdens het gesprek dat hij geen spijt wilde krijgen van onverrichte zaken. Hij kwam in actie en maakte met dat ene, langverwachte reisje op zijn 71ste alsnog zijn droom waar.

UP! organiseert de gesprekken in samenwerking met gemeenten en welzijnsorganisaties door heel Nederland, van de Fryske Marren tot Diemen. In coronatijd werden de gesprekken telefonisch georganiseerd, nu kunnen ze gelukkig weer live plaatsvinden.

Ouderen kunnen zich op de UP! website aanmelden voor de groepsgesprekken. De komende periode zijn er in verschillende plaatsen gesprekken gepland, zoals onder andere in:

30 september om 15.00 uur - Heerdendoes in Beijum - Thema Contact

1 oktober om 14.00 uur - Welzijn Diemen - Thema Opnieuw beginnen

6 oktober om 15.00 uur - ZuidOost zorg in Drachten - Thema Tevredenheid

8 oktober om 10.00 uur - De Wijert in Groningen - Thema Contact

13 oktober om 10.00 uur - Het Generatiehuis in Leeuwarden - Thema Vergeven

20 oktober om 16.00 uur - ZuidOostzorg in Drachten - Thema Dankbaarheid

Noot voor de redactie Voor meer informatie neemt u contact op met Barbara Willems via barbara@upinnederland.nl of bel 06- 44 80 2699.

Meer binnen de rubriek Ouderenzorg