Persuitnodiging: duurzamen wonen tegen (groene) stroom in

15 MEI 2019 09:05 | PR Matters

Verduurzamen vanuit economisch inzicht in plaats van technisch: wereldprimeur in Apeldoorn 

Op maandag 27 mei wordt in Apeldoorn het eerste appartementsgebouw ter wereld opgeleverd waar, bijna letterlijk en figuurlijk, tegen de stroom in zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Door een nieuwe manier van aansluiten werden zo de nadelen van standaard aansluitsystemen weggenomen. Het doel: verduurzamen zonder extra kosten voor bewoner, pandeigenaar en overheid. Graag nodigen we u uit voor de presentatie over hoe AE Duurzaam de markt wakker wil schudden door duurzaam wonen vanuit de economische, in plaats van de technische, invalshoek te benaderen.

Offgrid

In Apeldoorn is een primeur geïnstalleerd: energie opgewekt door zon wordt in het pand opgeslagen zodat er geen sprake meer is van piekbelasting, wat de overheid en appartementseigenaren miljoenen euro’s kost. Zo worden de zonnepanelen optimaal gebruikt dankzij de installatie van een offgrid omvormer en heeft ieder appartement een eigen aansluiting op het net.  Door de eigen opslag zijn zij bovendien altijd voorzien van noodstroom.

0 investering, 0 subsidie

Bewoners hebben de zonnepanelen, de dakisolatie en het nieuwe dak zonder extra investering en zonder subsidies kunnen plaatsen dankzij de eenvoudige regeling: alle energie die men bespaart wordt verrekend met de investering. Appartementseigenaren krijgen 20 jaar garantie en onderhoud op de hoogste kwaliteit zonnepanelen.

AE Duurzaam wil u tijdens de presentatie op maandag 27 mei laten zien waarom, en hoe, er anders gedacht kan worden willen we echt verduurzamen. Pelletkachels, windmolens en ook zonnepanelen zijn vaker een last dan een lust voor het milieu en kosten de overheid (en dus het volk) miljarden euro’s.

Persprogramma maandag 27 mei 2019

13.00 Paneldiscussie – Toekomst duurzaam wonen: hoe maken we het echt duurzaam, snel betaalbaar, zelfs voor de meest sceptische Nederlander?

13.45 Presentatie Rene van der Veer van AE Duurzaam over zijn visie duurzame oplossingen

14.30 Mogelijkheid om het pand te bekijken

Locatie

Theater Orpheus Churchillplein 1, 7314 BZ Apeldoorn

Graag horen we of u interesse heeft om op maandag 27 mei bij de presentatie aanwezig te zijn. Mocht u meer informatie willen ontvangen mailt of belt mij dan gerust.

Hartelijke groet,

Barbara Willems namens AE Duurzaam

barbara@prmatters.nl

06- 4480 2699

Meer binnen de rubriek Commercieel vastgoed