El Juntacadaveres laat stomende hedendaagse tangomuziek horen in FLUOR

18 MEI 2022 11:06 | Dutch Tangoweek Foundation

Verspreid over de hele wereld maken muzikanten nog altijd Argentijnse Tangomuziek. En laten zich daarbij inspireren door andere muziekstromingen. Zo ook het orkest van de Argentijnse muzikant Enrique Noviello. Ooit begonnen als straatmuzikant in Amsterdam leidt hij nu het orkest El Juntacadaveres vanuit Brussel. Een orkest dat de podia van de grote popfestival niet schuwt. Tijdens de Dutch International Tangoweek kun je ze horen en zien bij FLUOR.

Een dampende mix van Hiphop, Rock, Punk en Argentijnse Tango. Dat is wat het is. Niets meer, en zeker niets minder. Waar je uiteraard Argentijnse Tango op kunt dansen. Maar dat is zeker geen vereiste bij deze muziek. De naam El Juntacadaveres betekent vrij vertaald: ‘de lijkenverzamelaar’. Het is de titel van een boek van de Uruguayaanse schrijver Juan Carlos Onetti uit 1964. Naast Buenos Aires is de havenstad Montevideo, in het huidige Uruguay, een van de steden waarin de Argentijnse Tango ontstond.

De nummers van het orkest staan bol van de interessante details, als je weet waarnaar je moet luisteren. In het nummer Hasta Siempre hoor je de stem van  Che Guevarra de verzetstrijder die bekend werd van de Cubaanse revolutie. Dat hij een Argentijn was, dat weten veel minder mensen. Het concert van El Juntacadaveres is misschien wel het meest uitbundige concert van het festival. Door de samenwerking tussen de Dutch International Tangoweek en FLUOR heeft het orkest een plek gekregen waar het past.

Het concert is op zaterdag 4 juni 2022 in Poppodium FLUOR in Amersfoort. Tickets via https://www.dutchtangoweek.nl

Meer binnen de rubriek Dans