De Dutch International Tangoweek dit jaar in Amersfoort

06 APR 2022 11:06 | Dutch Tangoweek Foundation

Het is het grootste festival voor professionele Argentijnse Tango in Europa. Elk jaar kiest de organisatie een nieuwe stad uit voor het festival waarbij de Argentijnse Tangomuziek centraal staat. Dit jaar is de keuze gevallen op Amersfoort. Tijdens het Pinksterweekend kun je in Leerhotel Het Klooster en Fluor ontdekken hoe veelzijdig de Tango is. De festivalzomer in Amersfoort krijgt met dit evenement een bijzondere extra dimensie.

Vanuit vele landen reizen bezoekers en orkesten naar Nederland om een weekend lang te genieten van de muziek. Omdat voor veel liefhebbers de dans een belangrijk onderdeel is van de tango-cultuur, is er bij een deel van de concerten ook een dansvloer beschikbaar. De line-up van dit jaar kent een aantal orkesten die voor het eerst in Nederland zijn zoals Orquesta Tipica Juan D’Arienzo, Los Milonguitas en Tango de Minas.

Dit jaar doen niet alleen bekende Argentijnse namen mee. Zo komen er 30 studenten van het Amsterdams conservatorium samen met Carel Kraayenhof, neemt Frederique Spigt haar tango-orkest mee en maken jazzmuzikanten zoals Rik Cornelissen (accordeon), Vincent Houdijk (vibrafoon) en Dick de Graaf (saxofoon) een bijzonder uitstapje naar de Argentijnse Tangomuziek.

De Dutch International Tangoweek is van zaterdag 4 t/m maandag 6 januari in Leerhotel Het Klooster en in Poppodium Fluor.

Meer binnen de rubriek Dans