Wilfred Genee geeft startschot The Blind Run 2017

04 OKT 2017 17:29 | Vereniging Bartiméus Sonneheerdt

Zaterdag 7 oktober geeft Wilfred Genee het startschot voor The Blind Run in Doorn. Aan de start staan Bert van Leeuwen, paralympisch gouden medaillewinnaar Vincent ter Schure, Invictus Games gouden medaillewinnaar Daniël Knegt en leden van het Korps Mariniers. Net als alle deelnemers aan The Blind Run leggen zij het parcours af met een loopmaatje. Eén van de twee kan zien, de ander is geblinddoekt, blind of slechtziend. Elk duo probeert in anderhalf uur zoveel mogelijk kilometers te lopen, waarbij ze zich laten sponsoren voor hun prestatie. De opbrengst gaat naar een project waarmee Vereniging Bartiméus Sonneheerdt het onderwijs aan blinde en slechtziende kinderen wil verbeteren.

De vierde editie van The Blind Run vindt weer plaats in de bossen van Doorn. Op het parcours worden ook dit jaar prominenten, para-topsporters en recreatielopers verwacht. Eén ronde is 1000 meter lang, dus jong (vanaf 8 jaar) en oud kunnen meedoen. Start en finish zijn in de moestuin van Bartiméus, een unieke dagbestedingslocatie voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking, die ook open is voor publiek.

Sportieve ervaring delen

Iedereen kan zich inschrijven voor The Blind Run. Het maakt niet uit of je wel of niet kunt zien, de  enige voorwaarde is dat je meedoet als duo. Zo kunnen mensen met en zonder visuele beperking samen een unieke sportieve ervaring delen. Bij twee goedziende lopers krijgt één van de twee een blinddoek om. Dit geeft deelnemers de kans om te ervaren hoe het is om blind te sporten.

Leren door te horen

Het geld dat de sponsors doneren gaat naar lesmiddelen die blinde en slechtziende kinderen helpen om te leren door te horen, zoals een voelwand met levensgrote jungledieren voorzien van geluid, educatieve modellen met geluid en een ‘pratende’ plattegrond. Regulier lesmateriaal werkt vooral met afbeeldingen, waar leerlingen met een visuele beperking niets mee kunnen. Met lesmiddelen met geluid krijgen deze kinderen de kans om te leren op een manier die bij ze past. Zo kunnen ze hun talenten ontwikkelen en gaan zij een zelfstandige toekomst tegemoet.

Meer informatie: www.theblindrun.nl.

Meer binnen deze rubriek