Tweede druk boek Haagsche selfpublisher binnen kwartaal uit

26 AUG 2021 15:24 | Van Dongen & Co & Met Gemak In Het Nieuws

DEN HAAG - Steeds meer auteurs geven hun boek in eigen beheer uit. Zo ook de Haagsche teamcoach en coach persoonlijke ontwikkeling Yolanda van Dongen, die haar eerste boek ‘Mijn persoonlijk leiderschap -GROEI|SNOEI|BLOEI’ eind mei uitbracht. “Maar selfpublishing wordt vaak genoeg gezien als een reden om juist niet het boek op te pikken.” Toch nam haar boek een vlucht: na 2,5 maand was haar voorraad op en kon ze haar tweede druk bestellen. Afgelopen donderdag 26 augustus werden tweeduizend boeken in Den Haag afgeleverd.

Rolvervaging, hervinden van een hernieuwde balans, vitaliteit, keuzestress zijn allemaal zaken die voor meer mensen - van jong tot oud – spelen in de pandemie. Van Dongen: “Mijn boek gaat over persoonlijk leiderschap. Het is een werkboek met concrete oefeningen en vragen. Door deze te doen en te beantwoorden, kan je als lezer de regie herpakken. Je weet dan weer je eigen weg te vinden. Zo kun je bijdragen aan je eigen leven en dat van een ander.”

Op zelfonderzoek in de pandemie

Uit onderzoek blijkt dat sinds de pandemie vooral vrouwen en jongeren aan de slag gegaan zijn met persoonlijke ontwikkeling*. “Mogelijk is dit een van de redenen dat binnen een kwartaal mijn tweede druk is uitgekomen”, zegt de auteur. “De snelheid verraste mij in positieve zin.” Donderdag nam zij de tweeduizend boeken van haar tweede druk in ontvangst in Den Haag.  

‘Niet simpel, wel eenvoud’

Driekwart van haar lezers zegt dat de eenvoud van de theorie aan de hand van de oefeningen meteen is toe te passen op het eigen leven. Van Dongen: “Dat zie ik als een compliment. En de pandemie is bij uitstek een periode waarin we veel meer zijn gaan ervaren wat eigen regie en keuzevrijheid betekent. En dus ook: wat kun je er zelf aan doen om het zo aangenaam mogelijk te maken, voor jezelf en de ander.” Dat wil overigens niet zeggen dat het simpel is om alle vragen te beantwoorden. Lachend: “Nee, de lezer moet echt wel aan de slag met zichzelf. En de oefeningen kunnen confronterend zijn. Ik noem het niet voor niets een ‘werkboek’.”

Voor meer informatie: https://groeisnoeibloei.nl/

 

Yolanda van Dongen is teamcoach, coach persoonlijke ontwikkeling en auteur van het werkboek ‘Mijn persoonlijk leiderschap - GROEI|SNOEI|BLOEI’ dat sinds eind mei via de lokale boekhandel beschikbaar is. Zij staat u graag te woord voor een interview en is te bereiken op 06-11755522 en via: Yolanda@vandongenenco.nl Foto's zijn rechtenvrij mits u het fotocredit (Foto: GROEI|SNOEI|BLOEI, Yolanda van Dongen) erbij vermeldt. Achtergrondinfo van het onderzoek (Intermediair en Springest in samenwerking met veldwerkbureau Panel): Vrouwen en jongeren leergieriger door coronacrisis | Intermediair: https://www.intermediair.nl/persoonlijke-groei/persoonlijke-ontwikkeling/vooral-vrouwen-en-jongeren-zijn-leergieriger-door-coronacrisis Over het werkboek ‘Niet simpel, wel eenvoud’ is het motto van Van Dongen geweest bij het schrijven van haar werkboek ‘Mijn persoonlijk leiderschap - GROEI|SNOEI|BLOEI’. Het heeft toegankelijke, praktische oefeningen om mee aan de slag te gaan. Van Dongen gelooft dat persoonlijke ontwikkeling en groei voor iedereen is. Haar missie is dan ook dat het concept ‘GROEI|SNOEI|BLOEI’ in ieder bedrijf, in ieder huishouden gemeengoed gaat worden.

Meer binnen de rubriek Lifestyle en society