Persconferentie - FEMM-delegatie Europees Parlement

23 MEI 2022 13:28 | Europees Parlement

Van 23 tot en met 25 mei reizen leden van de EP-commissie Vrouwenrechten en gendergelijkheid (FEMM) af naar Den Haag om het over de bestrijding van mensenhandel te hebben. De delegatie bestaat uit vier Europarlementariërs, waaronder de Nederlandse Michiel Hoogeveen (JA21, ECR) en de voorzitter van de delegatie en van de FEMM-commissie, Robert Biedroń (S&D). Op woensdag 25 mei, om 12.30 uur, wordt er een persconferentie georganiseerd die zowel vanuit het Huis van Europa in Den Haag is te volgen als online via WebEx.

Programma:

  • Op maandag 23 mei ontmoeten de leden verschillende ngo’s zoals het Nederlandse Rode Kruis, het Leger des Heils en VluchtelingenWerk Nederland. Daarnaast staat een ontmoeting met de staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Eric van der Burg, op het programma en met Robbert Hoving, hoofd van het bureau van de Nationaal rapporteur mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen.
  • Op dinsdag 24 mei staat een bezoek aan de Eerste Kamer gepland alsook afspraken met: officieren van justitie Warner ten Kate en Malika al Mansouri, onafhankelijke regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, Mariëtte Hamer, en Jürgen Ebner, plaatsvervangend uitvoerend directeur voor governance bij Europol.
  • Op woensdag 25 mei wordt voordat de persconferentie begint een bezoek gebracht aan het Internationaal Strafhof en een 24-uursopvang voor slachtoffers van mensenhandel.

Persconferentie:

Aansluitend op het delegatiebezoek, vindt er op woensdag 25 mei om 12.30 uur een persconferentie plaats aan de Korte Vijverberg 5 in Den Haag met de deelnemende leden. Het is ook mogelijk online de persconferentie te volgen en vragen te stellen via WebEx. Aanmelding via pers-denhaag@europarl.europa.eu of via Koen (+31620417373, koen.blankenstijn@europarl.europa.eu) en Willemijn (+31612940913, willemijn.dejong@europarl.europa.eu).

Deelnemers

Robert Biedroń (S&D), Polen - profiel en contactgegevens.

Frances Fitzgerald (EPP), Ierland - profiel en contactgegevens.

Maria Noichl (S&D), Duitsland - profiel en contactgegevens.

Michiel Hoogeveen (ECR), Nederland - profiel en contactgegevens.

Meer binnen de rubriek Vrouwen