De leden van de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) hebben Nienke Homan benoemd tot hun nieuwe voorzitter. Nienke Homan, tot voor kort Gronings Gedeputeerde en verantwoordelijk voor energietransitie, start per 1 maart 2022 in haar nieuwe functie. Zij volgt Han Noten op die tot eind 2021 het voorzitterschap van KNB vervulde.
(Foto: Nienke Homan)
Verduurzaming
‘’De bouwkeramische industrie maakt relevante producten; onmisbare bouwmaterialen die we de komende jaren keihard nodig hebben. Voor de verdere verduurzaming van de productie en de reeds in gang gezette transitie, zet ik mijn ervaring en enthousiasme graag in!’’, aldus Homan bij haar benoeming tot voorzitter van de branchekoepel. Zij is de eerste vrouwelijke voorzitter in de geschiedenis van de georganiseerde bouwkeramische industrie.
Nienke Homan
De in Groningen geboren Nienke Homan (1979) was van 2015 tot eind 2021 voor GroenLinks Gedeputeerde in Groningen. Zij was de jongste vrouwelijke en de eerste vloggende Gedeputeerde van Nederland. Met energietransitie, klimaat, water en ICT in portefeuille was zij onder andere namens de provincies (IPO) betrokken bij het Klimaatakkoord Industrie.
Mevrouw Homan geldt als duurzaamheidsexpert en is thans bestuurslid van onder meer de in Geneve gevestigde Green Hydrogen Organisation en voorzitter van de Sustainable Hydrogen Club.
Gedreven expert
Nienke Homan combineert bestuurlijke ervaring en inhoudelijke gedrevenheid aan affiniteit met het concreet oplossen van maatschappelijke vraagstukken op het gebied van energietransitie en broeikasgasreductie. "Gezien de grote uitdagingen op klimaatgebied voor onze industrie ben ik blij met de ervaring die mevrouw Homan inbrengt’’, aldus KNB-directeur Van Hal.
KNB
De vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) is de landelijke koepel van de bouwkeramische industrie in Nederland. Lid zijn nationale en internationale ondernemingen die in Nederland producent zijn van bouwproducten van gebakken klei: metsel-, straat- en binnenmuurbaksteen, keramische dakpannen, gebakken tegels en raamdorpels.
KNB behartigt de belangen van de industrie op het gebied van energie, milieu, klimaat, grondstoffen, arbo, vakopleiding en normeringen. Verder draagt het zorg voor kennisoverdracht naar de beroepspraktijk en het onderwijs. De bouwkeramische industrie biedt direct werk aan circa 2.500 mensen en realiseerde in 2021 een omzet van bijna 0,6 miljard euro. KNB is gevestigd in Velp (Gld.).
Dit is een origineel bericht van Vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB)
Ga naar alle berichten van deze organisatie.