Wedstrijd Metselen voor de Lens

23 FEB 2021 14:15 | Vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek - KNB

‘Metselen voor de Lens’. Met deze foto/video-wedstrijd nodigt branchekoepel Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) vmbo-leerlingen en hun docenten bouwtechniek uit om het metselonderwijs op wervende wijze in beeld te brengen. De winnende inzendingen worden de komende jaren gebruikt als promotiemiddel voor nieuw metseltalent.

Sinds 1953 organiseert de Nederlandse baksteenindustrie via KNB ononderbroken het NK Metselen om de Zilveren Troffel. Doel is promotie van het metselvak en het bevorderen van de instroom naar het vmbo metselonderwijs. Corona dwarsboomt dit jaar een fysiek kampioenschap. Met behoud van het doel van de wedstrijd organiseert KNB daarom een alternatief: een film- en fotowedstrijd voor vmbo-bouwleerlingen onder het motto Metselen voor de Lens.

De inzendingen worden beoordeeld door professionals uit de beroepspraktijk, het onderwijs en de communicatie. Juryvoorzitter Ewald van Hal: “De opdracht is even uitdagend als praktisch: mooie beelden van het metselvak om jongeren te verleiden de allerleukste opleiding te nemen’’. Mede-jurylid Henk van Ginkel, regio coördinator van Platform BWI, deelt dit enthousiasme: “Maak de beelden zo wervend mogelijk, de komende jaren hebben we heel veel nieuw metseltalent nodig’’.

De vlogs, video’s, clips en foto’s worden beoordeeld op de beeldende kracht, verhaallijn, creativiteit en natuurlijk de originaliteit. Per categorie (foto en film) is er een eerste plek te verdienen. De winnaars kunnen een experience arrangement met hun groep winnen. Eervoller is dat zij hun inzending de komende jaren in heel het land kunnen tegenkomen als promotie van het metselvak.

Meer informatie en meedoen? Klik op www.metselwedstrijden.nl

Over KNB

De in branchevereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) samenwerkende fabrikanten produceren metsel- en straatbaksteen, keramische dakpannen en gebakken wand- en vloertegels. KNB behartigt voor deze ondernemingen de collectieve belangen op het gebied van energie, milieu, klimaat, grondstoffen, normering, vakopleiding en arbeidsomstandigheden.

De bouwkeramische industrie heeft een directe omzet van ca. 535 miljoen Euro, een daaraan toe te rekenen omzet van ca. 900 miljoen Euro (2020), en biedt een directe werkgelegenheid aan ruim 2.500 personen.

Meer binnen de rubriek Regionale bouw