Aanbieding eerste Staat van de Uitvoering: publieke dienstverleners geven stevig signaal

17 JAN 2023 12:19 | Staat van de Uitvoering

Staat van de Uitvoering noopt tot actie om dienstverlening toekomstbestendig te houden

Op 18 januari tussen 18 en 19 uur overhandigt RVO-directeur Abdeluheb Choho, namens de uitvoeringsorganisaties de eerste Staat van de Uitvoering aan Vera Bergkamp, voorzitter van de Tweede Kamer. Met deze terugkerende publicatie wordt de politiek (Tweede Kamer) geïnformeerd over hoe de publieke dienstverlening in ons land ervoor staat. Daarnaast biedt de Staat concrete handvatten om publieke dienstverlening toekomstbestendig te maken en het vertrouwen van burgers en ondernemers in de overheid te herstellen. 

Aanleiding voor dit nieuwe initiatief zijn problemen zoals die rond de toeslagen voor kinderopvang. Het is in Nederland niet eerder voorgekomen dat de uitvoeringsorganisaties zelf en met betrokkenheid van de beleidsmakers in Den Haag een dergelijk signaal aan de politiek afgeven.

In deze Staat van de Uitvoering komt aan de orde hoe het is gesteld met de uitvoering en waar de uitvoerende instanties veranderingen nodig achten. De publicatie moet het gesprek tussen uitvoeringsorganisaties, beleid en politiek bevorderen teneinde de dienstverlening aan burgers en ondernemers te verbeteren.

Het programma:

17:00 uur - Inloop en ontvangst 

18:00 uur - Opening door dagvoorzitter Tom Jessen 

18:05 uur - Gesproken column door Albert Jan Kruiter (Instituut voor Publieke Waarden) 

18:15 uur - De Staat van de Uitvoering toegelicht door Abdeluheb Choho (directeur RVO en voorzitter stuurgroep) 

18:25 uur - Toespraak Hanke Bruins Slot (minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) 

18:35 uur - Officiële overhandiging aan Vera Bergkamp (voorzitter Tweede Kamer) inclusief reactie 

18:45 uur - Panelgesprek met Diana Starmans (lid Raad van Bestuur SVB en dagelijks bestuur RBB Groep), Paul ’t Hart (hoogleraar bestuurskunde aan de Universiteit Utrecht) en Carola Schouten (minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen)

19:00 uur - Borrel 

Meer binnen de rubriek Actualiteiten