Uitnodiging Staatpraat Toekomstverkenning Publieke Dienstverlening 2035

29 MRT 2024 13:13 | Stichting ICTU

Een belangrijke conclusie in de Staat van de Uitvoering 2022 is dat beleid onvoldoende aansluit op de uitvoering en de samenleving. Vooral omdat politieke en beleidsmatige beslissingen gericht zijn op de korte termijn en op incidenten. Oproep 3 uit de Staat van de Uitvoering luidt dan ook: ontwikkel samen een beeld van trends en bijbehorende dilemma’s in de publieke dienstverlening.

Het kabinet heeft de Staat van de Uitvoering verzocht deze toekomstverkenning uit te voeren. Samen met De Ruijter Strategie werken we aan een gedragen en breed begrepen scenarioverkenning. Welke lange termijn ontwikkelingen zien we rondom de publieke dienstverlening? Het doel van de verkenning is te komen tot een gedeeld beeld van de toekomst tussen politiek, beleid en uitvoerders. Een onversneden verhaal dat een rol kan spelen in de discussie over de mix van mensen, middelen en technologie voor het uitvoeren van de publieke dienstverlening.

Tijdens Staatpraat praten we je bij over uiteenlopende trends en welke impact die hebben op mensen, middelen en technologie. We maken ruimte voor interactie met het publiek: Herken je de trends? Leven ze ook in jouw organisatie en op welke manier wordt er al over nagedacht? Presentatie is in handen van Tom Jessen. Namens de stuurgroep is in ieder geval Ric de Rooij (plaatsvervangend secretaris-generaal Ministerie van JenV) aanwezig.

Programma

16:30   Inloop met een drankje

17:00  Welkom, achtergrond en doel van de middag, door Ric de Rooij en Tom Jessen

17:10   Korte inleiding scenariodenken en toelichting proces, door Paul de Ruijter (De Ruijter Strategie)

17:20   Deel I: trends en onzekerheden richting 2035 rondom ‘Mensen’

17:45   Deel 2: trends en onzekerheden richting 2035 rondom ‘Middelen’

18:10   Pauze

18:25   Deel 3: trends en onzekerheden richting 2035 rondom ‘Technologie’

18:50   Samenvatting en hoe verder, door Ric de Rooij en Tom Jessen

19:00  Afronding, final thoughts en napraten met een drankje en eenvoudig buffet


Zorg dat je er bij bent! Reserveer je plek via de website.

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid