Chinees-Russische wereldorde? – Uitnodiging voor een paneldiscussie

05 APR 2023 11:54 | Leiden Asia Centre

President Xi Jinping's bezoek aan Moskou lijkt het te bevestigen: China en Rusland werken samen aan een nieuwe wereldorde. Maar in hoeverre klopt deze veronderstelling van een gezamenlijk ‘plan’? Hebben China en Rusland een gezamenlijke visie voor een nieuwe wereldorde? In hoeverre werken de landen in de praktijk samen om de wereldorde om te vormen? Welke rol speelt de Oekraïne oorlog in de Chinees-Russische relatie?

Het LeidenAsiaCentre publiceerde onlangs een rapport over de Chinees-Russische relatie met een aantal opvallende conclusies. Op 18 april 2023 organiseert het LeidenAsiaCentre een discussie met internationaal panel van vooraanstaande China-kenners over de bevindingen. Bij deze bent u van harte uitgenodigd.

  • Datum: 18-4-2023
  • Tijd: 16:15-18:00
  • Locatie: Het Nutshuis, Riviervismarkt 5 Den Haag.
  • Aanmelding: Op de website van het LeidenAsiaCentre
  • Voertaal: Engels

Sprekers:

Richard Ghiasy is Senior Fellow bij het LeidenAsiaCentre en coauteur van het rapport ‘Sino-Russian Global Reordering?’. Hij geeft overheden beleidsadvies op het gebied van geopolitiek en geoeconomie, vaak met betrekking tot het buitenlandbeleid van China en India.

Justyna Szczudlik is sinoloog voor het Pools Instituut voor Internationale Zaken (PISM), waar ze van 2016 tot 2021 het Asia-Pacific programme leidde. Ze doet onderzoek naar het buitenlandbeleid van China, in het bijzonder naar de betrekkingen tussen China en Centraal- en Oost-Europa.

Eric Zhang is onderzoeker bij het LeidenAsiaCentre. Hij is coauteur van het recente rapport ‘SinoRussian Global Reordering?’ waarin hij zich richtte op de betrekkingen tussen China en Rusland. Eric heeft een MSc in Internationale Betrekkingen en Diplomatie van de Universiteit Leiden en een achtergrond in politicologie en statistiek. Meer informatie vindt u op onze website: https://leidenasiacentre.nl/event/event-16-4-2023-sinorussian-world-ordering/

Meer binnen deze rubriek