Tijdens de wintermaanden stijgt het aantal woninginbraken, blijkt uit cijfers van de politie. In de winter 2016 was het aantal inbraken tussen oktober en maart met 60 procent gestegen. Naar verluidt zullen inbrekers ook in 2017 proberen hun slag te slaan tijdens de donkere dagen. De politie belooft meer en scherper te controleren in buurten die kwetsbaar zijn en op plekken waar inbrekers denken een kostbare buit te verzilveren. Huisbewoners dienen extra voorzorgmaatregelen te nemen om hun woning zo goed mogelijk te beveiligen tegen ongenode gasten.
Licht schrikt af
Veel huisbewoners zijn bang dat zij het slachtoffer worden van inbraak. ‘’De voornaamste reden dat het aantal woninginbraken zo enorm stijgt is dat inbrekers vrij spel hebben in het donker en dat zij niet zo snel kunnen worden betrapt’’, verklaart een medewerker van Gentslotenmaker.be.
‘’Om inbrekers af te schrikken is het verstandig om altijd een lichtje te laten branden in huis. Zeker als er niemand thuis is. Zodoende worden inbrekers om de tuin geleid en zullen ze niet zo snel een poging wagen om een woning binnen te dringen’’.
Extra veiligheid
‘’Iedereen wil zich natuurlijk veilig voelen in zijn eigen huis en veel bewoners zijn bereid om te investeren voor hun veiligheid. ‘We merken dat het tijdens de wintermaanden enorm storm loopt op het aantal sloten’’, aldus diezelfde slotenmaker uit Gent.
Niet alleen de huisbewoners willen er alles aan doen om een veilige buurt te hebben, ook de gemeente zet zijn beste beentje voor om dit voor elkaar te krijgen. In het najaar worden veelvuldig voorlichtingsavonden gehouden waar een politieagent uitlegt hoe buurtbewoners alert kunnen zijn en wat ze moeten doen bij verdachte situaties. Uiteindelijk moet dit het aantal inbraken weer doen afnemen zodat iedereen met een gerust hart naar bed kan gaan.
Dit is een origineel bericht van Gentslotenmaker.be
Ga naar alle berichten van deze organisatie.