Mieke Pigeaud-Wijdeveld en Gregor Halff benoemd tot lid Raad van toezicht OU

14 DEC 2023 14:22 | Open Universiteit

Demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf heeft Mieke Pigeaud-Wijdeveld en Gregor Halff benoemd tot lid van de Raad van toezicht van de Open Universiteit. In de afgelopen maanden waren er twee vacatures ontstaan. In september heeft Ellen de Brabander na bijna acht jaar lidmaatschap in goed overleg afscheid van de Raad genomen. In december liep de tweede benoemingstermijn van voorzitter René Smit af. De benoemingen van Pigeaud-Wijdeveld en Halff zijn ingegaan op 1 december 2023 voor een periode van vier jaar. De Raad van toezicht bestaat verder uit Gerard Schouw, Lucas van Wees en Marijk van der Wende, die per 1 december benoemd is als voorzitter.

Over Mieke Pigeaud-Wijdeveld

Drs. Mieke Pigeaud-Wijdeveld RC (1964) studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit en volgde de controllersopleiding aan de Vrije Universiteit. Daarna was zij werkzaam in (eindverantwoordelijke) financiële functies bij onder meer AkzoNobel, Ahold en de Nederlandse Spoorwegen. Sinds 2010 is ze directeur-eigenaar van Pi Control waarbij zij zich vooral richt op financieel en strategisch advies aan commissarissen en ondernemingsraden. Op dit moment is ze toezichthouder bij de Haven van Amsterdam en drinkwaterbedrijf PWN. Daarnaast is zij docent bij een aantal governance-opleidingen waaronder Erasmus, TIAS en Nyenrode. Pigeaud-Wijdeveld is mede-auteur van het boek Financiën voor commissarissen en toezichthouders.

Over Gregor Halff

Prof. dr. Gregor Halff (1970) is decaan van de Faculteit Sociale Wetenschappen en hoogleraar Corporate Communication bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is daar ook universiteitsbreed bestuurlijk verantwoordelijk voor leven lang ontwikkelen.

In 1997 promoveerde hij aan de Westfälische Wilhelms-Universität in Communicatiewetenschappen, stapte over naar het bedrijfsleven en werd in 2000 managing partner bij Publicis Groupe, één van de grootste reclamenetwerken ter wereld. In 2005 keerde Halff terug naar de academische wereld. In zijn onderzoek en onderwijs richt hij zich op public relations en leiderschapscommunicatie. Hij was een decennium aan de Singapore Management University verbonden, op het laatst als hoogleraar Corporate Communication en Deputy Dean waar hij ook bestuurlijk verantwoordelijk was voor de invoering van blended learning. Voordat hij in 2022 ging werken bij de Vrije Universiteit Amsterdam, was hij decaan en lid van het College van bestuur van de Copenhagen Business School.

Gregor Halff Mieke Pigeaud-Wijdeveld

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichting van de Open Universiteit, tel. 06-29042930 of persvoorlichting@ou.nl. Algemene informatie over de Open Universiteit vindt u op www.ou.nl.

Meer binnen de rubriek Onderwijs