EVC-stelsel zet nieuwe stap in kwaliteit en professionaliteit

19 JAN 2022 15:38 | Vereniging van EVC-aanbieders

EVC-stelsel zet nieuwe stap in kwaliteit en professionaliteit

Vereniging van EVC-aanbieders benoemt definitief bestuur

Op 14 januari heeft de eerste algemene ledenvergadering plaatsgevonden van de Vereniging van EVC-aanbieders. Daarin is het definitieve bestuur benoemd. De Vereniging is opgericht als krachtige gesprekspartner voor overheid, brancheorganisaties en andere partijen die EVC-willen inzetten voor de waardering van medewerkers tot snellere en bredere inzetbaarheid op de arbeidsmarkt.

Op de ledenvergadering van 14 januari is met algemene stemmen het nieuwe bestuur van de Vereniging van EVC-aanbieders verkozen. Als onafhankelijk voorzitter is verkozen Johan van Dam, in het dagelijks leven adviseur van ondernemersvereniging FME. Hij neemt daarmee de rol over van Kerstin van Tiggelen van Beoordelende Organisatie Testudo, die deze rol tijdens de oprichtingsperiode heeft waargenomen. Als secretaris is verkozen Klaas Hoeksema van EVC-aanbieder Vigor, die deze rol overneemt van interim-secretaris Hakan Bostanci (ook Vigor). Als penningmeester is verkozen Joyce Bouwknegt van EVC-aanbieder Jeugdprofessionals Nederland, die deze rol ook al in de oprichtingsperiode vervulde.

Over de Vereniging

De Vereniging van EVC-aanbieders vertegenwoordigt inmiddels ongeveer zeventig procent van alle door het Nationaal Kenniscentrum EVC erkende EVC-aanbieders in Nederland en het Caribisch gebied. Alle leden van de Vereniging van de EVC-aanbieders zijn onafhankelijk en voldoen aan de kwaliteitseisen van EVC Kwaliteitscode 3.0. De Vereniging kent de volgende doelstellingen en uitgangspunten:

  • Het versterken en duurzaam (toekomstbestendig) maken van het huidige EVC-stelsel.
  • Het versterken van de rol van de gezamenlijke EVC-aanbieders binnen het EVC-stelsel.
  • Eensgezind naar het maatschappelijke speelveld optreden.
  • Schaalvoordeel door gemeenschappelijke voorzieningen realiseren.

De Vereniging is daarnaast een kwaliteitskeurmerk, en alle aangesloten EVC-aanbieders zijn te vinden op verenigingvanevcaanbieders.nl.

Over het EVC-Ervaringscertificaat

Iedereen die werkt, leert bij en ontwikkelt zich. Daardoor worden professionals steeds beter. Kunnen ze steeds meer. Zijn ze steeds meer waard. Het EVC-ervaringscertificaat is het keiharde bewijs van iemands vakbekwaamheid en werk- en denkniveau. EVC staat voor 'erkenning verworven competenties'. Een ervaringscertificaat zet wat mensen kunnen zwart op wit. Zo tillen werkgevers hun organisatie naar een hoger niveau via de meest logische weg: via de medewerkers. Bijvoorbeeld van mbo-3 naar mbo-4. Of van mbo naar hbo. En het mooie is: de kandidaten hoeven er niet voor naar (avond)school, en ze kunnen ook niet zakken.

Over het EVC-traject

Een EVC-traject – dat is de weg naar een ervaringscertificaat – betaalt zich altijd uit. Zo besparen werkgevers opleidingskosten wanneer de wet nieuwe eisen stelt waaraan de werknemers in praktijk allang voldoen. Of wanneer herintreders of zij-instromers snel moeten worden ingezet. Ook als werknemer of zzp’er is er alle reden om te beginnen met een EVC-traject. Bijvoorbeeld om door te groeien of 'gewoon' het huidige werk eens gewaardeerd te zien.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Klaas Hoeksema, secretaris, 06 – 45 72 85 84 of info@verenigingvanevcaanbieders.nl. Wij stellen het op prijs als u een pdf van uw gedrukte of link van uw digitale berichtgeving mailt.

Meer binnen de rubriek Onderwijs