Life Goals Games voor sociaal kwetsbare mensen op 1 september in het Olympisch Stadion

29 AUG 2022 09:00 | St. Life Goals

Amsterdam, 29 augustus 2022 - Op 1 september organiseert Stichting Life Goals in het Olympisch Stadion een sportevenement voor sociaal kwetsbare mensen. Een dag voor de deelnemers om verschillende sporten te leren kennen, en te ervaren hoe het is om te sporten in Olympische sferen. Deze mensen hebben vaak geen dak boven hun hoofd, kampen met een verslaving of hebben een vluchtachtergrond. Sport kan hierbij het vonkje zijn dat weer energie en zelfvertrouwen geeft, en perspectief geeft om het leven weer op te pakken. Sport is voor iedereen, dus ook voor mensen in een sociaal kwetsbare positie.  

Kennismaken met verschillende sporten

De Life Goals Games zijn een gratis sport- en beweegfestival waar sociaal kwetsbare mensen (lage SES) verschillende sporten leren kennen. Ze kunnen meedoen met diverse laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten als kickboksen, wielrennen, basketbal en volleybal. Ook is er een 4-tegen-4 straatvoetbaltoernooi, waar teams lang voor hebben getraind. Deelnemers wisselen ervaringen uit, maken nieuwe vrienden en leren nieuwe sporten kennen. 

Afbeelding met persoon, person, blauwAutomatisch gegenereerde beschrijving

Voldoening 

Eén van de deelnemers van de Life Goals Games is Mike, uit Amsterdam. Hij heeft een mooie tijd gehad in militaire dienst. Maar dat is helaas ook de tijd waaraan hij trauma’s overhield, en PTSS, en uiteindelijk een verslaving. Nu is Mike al 23 maanden clean. Een tijd geleden kwam hij in contact met Life Goals omdat hij een betere kickbokser wil worden, maar op een goede tweede plek staat de verbinding met anderen. Dat had hij echt gemist. ‘Ik haal er echt voldoening uit. Als je thuis bent krijg je allemaal appjes met ‘lekker getraind vandaag’.’

Stichting Life Goals

Life Goals is in 2010 opgericht om sportprogramma’s voor kwetsbare mensen te ontwikkelen. Wij voeren landelijke lobby en ontwikkelen sportprojecten voor specifieke doelgroepen, zoals dak- en thuislozen, risicojongeren en statushouders. Wij spelen in op actuele maatschappelijke problemen en zetten daarbij sport in voor nieuwe oplossingen en perspectief. 

 

Meer binnen de rubriek Uitgaan/feesten/festivals/evenementen