Beweegzekerheid voor hen die ongezien blijven

01 DEC 2023 15:20 | Stichting Life Goals Nederland

In Utrecht op de Zeehaenkade kwam minister Conny Helder langs bij Stichting Life Goals en de Sport Coalitie Utrecht. Dit werkbezoek stond in teken van het belang van sport en bewegen voor iedereen, ook voor mensen die moeite hebben om mee te doen in de maatschappij. Deelnemers nodigde de minister uit voor een potje padel. Een sport die wekelijks wordt aangeboden in Utrecht vanuit een samenwerking met zorg- en welzijnsorganisaties. Na het padel stelde het Leger des Heils in Utrecht hun locatie beschikbaar voor een rondleiding en een mooi gesprek.

 

Fotografie: Monique Pennings

Minke van der Kooi van Stichting Life Goals legt uit hoe sport als middel wordt ingezet voor doelgroepen die vaak over het hoofd worden gezien. Het vinden en behouden van deelnemers is een belangrijk onderdeel. Joscha de Vries, directeur van Sport Utrecht, benadrukt dat traditionele verenigingen niet altijd geschikt zijn voor deze doelgroep en dat de focus moet liggen op het behouden van deelnemers. 

Een voorbeeld van succes is Jasper Lamboo, een voormalig deelnemer van het Leger des Heils en ambassadeur van Stichting Life Goals. Zijn verhaal illustreert hoe sport hem heeft geholpen bij het overwinnen van moeilijkheden. 

Ondanks het succes van Stichting Life Goals en vergelijkbare initiatieven, blijft structurele financiering een uitdaging. Arne de Groote, directeur van Stichting Life Goals, benadrukt de tijdelijkheid van subsidies op gemeentelijk en landelijk niveau en vraagt de minister hoe dit in de toekomst bestendigt kan worden. Minister Helder erkent het belang van sport en beweging als preventie, maar benadrukt dat er nog werk aan de winkel is om structurele financiering te waarborgen. 

Jasper Lamboo sluit het bezoek af met de vraag aan de minister: "Wanneer komt u weer padellen?" Het onderstreept het belang van blijvende betrokkenheid en inzet voor de inclusieve kracht van sport. 

Terugkomen blijft namelijk belangrijk... 

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen