Sport Coalitie Utrecht verlengt samenwerking sportaanbod Utrechters in kwetsbare situatie

26 SEP 2023 10:00 | Sport Coalitie Utrecht

Op 13 oktober tekenen de verschillende partners, die onderdeel zijn van de Sport Coalitie Utrecht, het nieuwe convenant. Hiermee wordt de samenwerking om laagdrempelig sportaanbod te bieden voor Utrechters in een kwetsbare situatie verlengd.

In 2021 is het vorige convenant getekend tijdens de European Life Goals Games waar voormalig wethouder Maarten van Ooijen aanwezig was. Dit heeft geresulteerd in een stevige samenwerking tussen de zorgpartners en maatschappelijke sportpartners. Activiteiten worden niet meer op eilandjes georganiseerd maar vanuit 1 grote samenwerking. Hierdoor is er meer aanbod ontstaan voor iedereen die niet mee kan doen aan het reguliere sportaanbod. Sport wordt steeds meer als middel gezien voor herstel binnen de verschillende organisaties.

Het sportaanbod in Utrecht

In Utrecht is al een breed sportaanbod beschikbaar, maar specifiek voor deze doelgroep is het cruciaal dat er maatschappelijke sportprogramma’s beschikbaar zijn. Samen met de partners van de Sport Coalitie Utrecht wordt er gezorgd dat er aanbod is waar deelnemers gratis aan mee kunnen doen. Gedacht kan worden aan (hard)lopen, tennis, (zaal)voetbal, vissen, jeu de boules, kickboksen en zwemmen. Met dit aanbod wordt sport als middel ingezet voor herstel. Er zijn meerdere voorbeelden van deelnemers waarbij sport heeft geholpen hen uit de put te halen en weer betrokken zijn geraakt in de maatschappij.  Bijvoorbeeld het verhaal van Josjane.

Eva Oosters, huidig wethouder van gemeente Utrecht, is aanwezig bij het ondertekenen van het convenant. Zij is verantwoordelijk voor Cultuur, Evenementen, Sport, Participatie, Milieu en Emissieloos Vervoer en de wijken Binnenstad en Oost.

De partners

Partners van het convenant waarmee het Leger des Heils en de Tussenvoorziening de verbindingen leggen zijn: Lister, Exodus, Sport voor een Toekomst (SveT), Van der Hoeven Kliniek, Ubuntuhuis, SportUtrecht, Stichting Life Goals en Jelinek.

Utrecht is een van de weinige steden waar zo’n sterke samenwerking bestaat tussen verschillende partners. Met deze verlenging hopen ze het sportaanbod voor Utrechters in een kwetsbare situatie nog groter te maken en de gezondheid van de Utrechters te verbeteren.

Meer informatie over de activiteiten van Sport Coalitie Utrecht is te vinden op: https://www.sportcoalitieutrecht.nl/

Meer binnen de rubriek Sport