Boskalis Beach Cleanup Tour: De Europa etappe in Vlissingen

02 AUG 2021 15:02 | Europees Parlement

Op dinsdag 3 augustus strijkt de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee neer in Vlissingen voor de Europa etappe. Deelnemers helpen met het opruimen van het strand en er wordt aandacht geschonken aan het Europese verbod op wegwerpplastic, dat dit jaar op 3 juli ingegaan is. Een goede stap van de EU in de bescherming van de Noordzee tegen zwerfafval.

De Nederlandse Europarlementariër Mohammed Chahim (PvdA) is bij de Europa etappe aanwezig. In zijn dagelijkse werk buigt hij zich over Europese regels die onze stranden schoonhouden. Tijdens de Europa etappe steekt hij ook de handen uit de mouwen en gaat hij in gesprek met deelnemers op het strand. Deze etappe wordt georganiseerd in samenwerking met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland.

Europa etappe - Boskalis Beach Cleanup Tour

Waar: Strandpaviljoen Panta Rhei. Nollehoofd 1, 4384LT Vlissingen

Wanneer: dinsdag 3 augustus 2021 van 10:00 uur tot 16:00 uur.

De opening van de dag en het fotomoment vinden plaats om 10:15 uur. Hierbij zijn de burgemeester van Vlissingen Bas van den Tillaar en Europarlementariër Mohammed Chahim (PvdA) aanwezig. Om 16:30 uur wordt het resultaat van de dag bekendgemaakt.

Voor meer informatie of vragen over de Beach Cleanup Tour van Stichting de Noordzee: Gilles van Santvoort - 06 43 08 38 28 (aanwezig in Vlissingen) Zita Veugen - 06 21 82 57 20 Voor meer informatie of vragen over het Europese verbod op wegwerpplastic of contact met Europarlementariër Chahim: Koen Blankenstijn - 06 20 41 73 73 (aanwezig in Vlissingen)

Meer binnen deze rubriek