Risico op armoedeval na scheiding geldt vooral voor vrouwen met kinderen

25 MEI 2021 07:00 | Met Gemak In Het Nieuws i.s.m. Aafke Dijkstra, Midlife Happiness Expert

“Vrouwen van mannen met een midlifecrisis, die hen verlaten, zijn onvoldoende voorbereid op de financiële gevolgen”, zegt Midlife Happiness Expert Aafke Dijkstra, auteur van het boek ‘In 10 stappen je midlifecrisis de baas’. Gemiddeld krijgt één op de vier mannen een midlifecrisis. Het risico op armoedeval na scheiding geldt vooral voor vrouwen. “Mannen gaan er vaak op vooruit juist.”

Mannen in hun midlifecrisis nemen vaak in een opwelling beslissingen, waarvan zij de gevolgen nog niet overzien. “In mijn praktijk hoor ik regelmatig dat mannen, die al meer dan 20 jaar getrouwd zijn totaal onverwacht tegen hun vrouw zeggen: “Ik ga weg bij jou en de kinderen. Ons huwelijk is voorbij.” De vrouw heeft het niet zien aankomen. En denkt in eerste instantie: Wat heb ik verkeerd gedaan? Waarom? Kortom: zij begrijpt het niet.”

Risico op armoedeval

De midlifecrisis van de man kan grote gevolgen hebben voor de relatie, gezin en hun werk. “Het helpt als mannen en hun partners de verschillende fases herkennen. Dan weten zij hoe ze hier samen het beste mee om kunnen gaan. Zij kunnen daarmee ruzies, een onnodige scheiding en financiële gevolgen voorkomen.”

Vrouwen die economisch afhankelijk zijn van hun man en gaan scheiden, lopen na het scheiden het risico op armoedeval, volgens een onderzoek van het CBS. Doorgaans gaan mannen erop vooruit. “Het is daarom hoog tijd, dat mannen over hun midlifecrisis praten. Zowel vrouwen als mannen zijn erbij gebaat als ze de verschillende fases van de midlifecrisis herkennen. Er samen over praten kan veel ellende, zoals scheidingen en ontwrichte gezinnen, voorkomen.”

Suggestie fotobijschrift:

“Wat doe je als vrouw als je man na 20 jaar huwelijk zegt: “Ik ga bij je weg. Ik heb een ander? En hoe sta je er dan financieel voor?” (Foto: Midlife Happiness Expert)

Wij stellen het op prijs als u aandacht besteedt aan dit persbericht. Bijgeleverde foto is rechtenvrij, mits het fotocredit (Foto: Midlife Happiness Expert) wordt vermeld. Voor meer informatie of een interview kunt u contact opnemen met: Aafke Dijkstra via 06-41023008 of via email: info@midlifehappinessexpert.com Meer info over het onderzoek van het CBS: https://www.cbs.nl/nl-nl/longread/statistische-trends/2020/financiele-gevolgen-van-echtscheiding Over het boek In haar boek ‘In 10 stappen je midlifecrisis de baas’ beschrijft auteur Aafke Dijkstra de vijf fases van de midlifecrisis van de man en geeft heldere adviezen om samen met partner goed door deze natuurlijke, maar ook moeilijke levensfase te komen. Hoe hij een gelukkige, gezonde en doelgerichte man blijft, een fijne relatie kan behouden en het maximale uit het leven kan halen. Meer informatie: https://midlifehappinessmethod.com/product/boekmidlifecrisis/   Over de auteur Aafke Dijkstra is Midlife Happiness Expert, stress counselor en multidisciplinair therapeut. Zij heeft de ‘Midlife Happiness Method™ ontwikkeld en ze is al vele jaren gespecialiseerd in de midlifecrisis (andropauze) van de man. Ook heeft ze de afgelopen 25 jaar haar sporen verdiend als HRM-adviseur in de zakelijke dienstverlening en als multidisciplinair therapeut in haar praktijk.

Meer binnen de rubriek Internationaal nieuws