Wat de EU doet voor Drenthe

18 DEC 2018 15:33 | Europees Parlement

Drenthe ontvangt EU-subsidies voor projecten in de grensregio, het mkb, landbouw en natuurbescherming. Een nieuwe website van het Europees Parlement maakt deze steun inzichtelijk.

 

Op de website www.wat-europa-voor-mij-doet.eu is verzameld wat de EU doet voor bijna 1.400 regio´s en gemeenschappen in Europa. Door middel van korte artikelen is te lezen welke projecten bij jou in de buurt ondersteund worden vanuit Brussel.

De website bevat vier artikelen gewijd aan de provincie Drenthe: de gehele provincie, Zuidoost-Drenthe, Zuidwest-Drenthe en Noord-Drenthe. Zo ging er EU-subsidie naar een project om het vroegere Philips Emmen om te bouwen tot een hightech-campus. Verschillende initiatieven ontvingen steun om jongeren te helpen bij het volgen van een opleiding of het vinden van een baan, zoals in Meppel en Hoogeveen. Natuurgebieden, zoals de Drentsche Aa, worden beschermd door EU-regelgeving en in Geesbrug wordt een irrigatiesysteem voor aardappelen ontwikkeld met hulp van de EU.

Naast informatie over de regio´s van de EU bevat de website ook artikelen over ons dagelijks leven. Wat betekent de EU voor jouw beroep, familie of hobby? In de sectie ´In mijn leven´ vindt men wat de EU doet voor bijvoorbeeld uitzendkrachten, studenten in het beroepsonderwijs, tv-kijkers en zelfs voetbalfans.

Door middel van de website ´Wat Europa voor mij doet´ wil het Europees Parlement inzichtelijk maken hoe de EU het leven van ons allen beïnvloed. Op deze manier kunnen mensen goed voorbereid naar de stembus op 23 mei 2019 voor de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Meer binnen deze rubriek