LTO Ledenvoordeel en Normec Foodcare: samen voor agrarische vooruitgang

26 OKT 2023 06:37 | LTO Ledenvoordeel

Wageningen, oktober 2023 - LTO Ledenvoordeel kondigt met trots haar nieuwe samenwerking aan met Normec Foodcare, een specialist in agrarische analyses. Deze strategische alliantie biedt onze leden de kans om toegang te krijgen tot kwaliteitsanalyses voor water, grond en diervoeders met aantrekkelijke kortingen.

In de agrarische wereld worden waterkwaliteit, grondconditie en diervoeding steeds belangrijker. Dit zijn cruciale elementen voor maximale opbrengsten, gezonde gewassen en vee, naleving van wettelijke voorschriften en milieuvriendelijke landbouwactiviteiten. Water-, grondonderzoek en feedanalyse bieden de nodige gegevens en inzichten om deze doelstellingen te bereiken.

‘Dankzij de samenwerking met LTO Ledenvoordeel kunnen wij onze diensten nog beter onder de aandacht brengen onder een brede groep veehouders, akkerbouwers, loonwerkers en andere agrarische bedrijven’, aldus Mario Willems, Commercieel Manager Agro Normec Foodcare. ‘Door onze jarenlange ervaring en kennis, gecombineerd met een aantrekkelijk aanbod bij LTO Ledenvoordeel ontzorgen en ondersteunen we de agrarische sector. Daarmee kunnen de agrarische bedrijven zich richten op de essentiële bijdrage die ze leveren in het produceren van gezond en lekker voedsel.’

LTO Ledenvoordeel gelooft in deze missie ‘van boer naar bord’ en kiest daarom voor samenwerking met Normec Foodcare. Bas Gregoor, manager LTO Ledenvoordeel: ‘Deze samenwerking onderstreept ons voortdurende streven om onze leden te voorzien van de beste ondersteuning en kansen in de agrarische wereld. Samen willen we agrariërs helpen hun agrarische doelen te bereiken met hoogwaardige analyses en expertise.’

Daarom bieden wij onze leden de volgende analyses aan:

Wateronderzoek:

Goed drinkwater is van vitaal belang voor vee. Een kleine verontreiniging kan al grote gevolgen hebben voor de melkproductie en de gezondheid van het vee. Watermonsters worden zelf of door onze geaccrediteerde medewerkers genomen en vervolgens  geanalyseerd op bacteriologische verontreinigingen en chemische parameters.

In de glastuinbouw is de kwaliteit van CV-water en WKK installaties cruciaal om schade aan systemen te voorkomen. Periodieke watermonsters, advies en benodigde toevoegmiddelen handhaven de waterkwaliteit.

Grondonderzoek:

Grondonderzoeken helpen agrariërs om gewassen te selecteren en bemestingsactiviteiten te optimaliseren. Belangrijke parameters zoals pH, organische stof, fosfaat, kali en magnesium worden bepaald. Correcte bemonstering is de basis van goed grondonderzoek, en dit kan zowel door een monsternemer worden uitgevoerd als door de agrariër zelf.

Feedanalyse:

Chemische en microbiologische analyses bieden inzicht in diervoeders. Enkelvoudige voeders en samengestelde voeders worden onderzocht op toxines, inhoudsstoffen, voederwaarde en microbiologie.

In de opkomende praktijk van voederfermentatie helpt Normec Foodcare bij het monitoren en aanpassen van het proces, met analyses op melkzuur, azijnzuur, alcoholen en bacteriologisch onderzoek.

Voor meer informatie over onze nieuwe partner en de voordelen voor LTO-leden, kunnen LTO-leden contact met ons opnemen.

 

MEER INFORMATIE Over LTO Ledenvoordeel LTO Ledenvoordeel is een onderdeel van LTO Bedrijven en zet zich in voor ruim 30.000 agrarische ondernemers die lid zijn van LTO Noord, ZLTO of LLTB. We bieden meer dan 50 voordelen op het gebied van energie, diensten, veiligheid, bedrijfsvoering, mobiliteit, verzekeringen, telecom en IT en abonnementen. LTO Ledenvoordeel heeft als doel om LTO-leden exclusieve voordelen en kortingen te bieden door middel van strategische partnerschappen met diverse bedrijven en organisaties. www.ltoledenvoordeel.nl Over Normec Foodcare: Normec Foodcare geeft inzicht, biedt oplossingen en levert diensten op het gebied van monsterneming, laboratorium analyses en advies voor de agrarische sector. Normec Foodcare helpt bedrijven in de agro-sector om inzicht te krijgen in de kwaliteit van grondstoffen, producten en processen. Alleen zo kan een kwalitatief hoogstaand product worden geleverd aan de afnemers in de keten, tot aan de consument. Die mag vertrouwen op een veilige, goede en lekkere maaltijd. Normec Foodcare draagt bij aan de kwaliteit binnen agro met eigen laboratoria en als kennispartner in de totale voedselketen: van boer tot bord. Met de unieke combinatie van zowel agro als food zijn we je graag van dienst, zowel op als buiten het erf. www.normecfoodcare.com Voor meer informatie, neem contact op met: Bas Gregoor, Business Unit Manager Agripers/LTO Ledenvoordeel Telefoon: 06 10 55 55 00 E-mail: bgregoor@ltobedrijven.nl Mario Willems, Commercieel Manager Agro Normec Foodcare Telefoon: 06 27 08 42 96 E-mail: mario.willems@normecgroup.com

Meer binnen de rubriek Boeren, land- en tuinbouw