Eunice zorgt voor drukte bij installateurs

21 FEB 2022 07:18 | Techniek Nederland

Eunice heeft flink huisgehouden in ons land. De storm richtte aan woningen en gebouwen aanzienlijke schade aan. Loodgieters en dakdekkers krijgen sinds vrijdag veel meldingen van kapotte daken, dakgoten en regenpijpen. Ook zijn er veel lekkages door afgewaaide of verschoven dakpannen.

 Veel meldingen

Vooral in de kustgebieden zijn er veel meldingen van schade. ‘Installateurs doen er alles aan om reparaties zo snel mogelijk uit te voeren’, zegt voorzitter Doekle Terpstra van ondernemersorganisatie Techniek Nederland. ‘We willen de overlast voor de getroffen bewoners zoveel mogelijk beperken.’

Exacte schade nog niet bekend

Techniek Nederland verwacht dat de exacte omvang van de schade door Eunice en Franklin vandaag en morgen bekend wordt. Dakdekkers en loodgieters zullen volgens de installateurskoepel nog wel enkele dagen bezig zijn met reparaties.

Weinig problemen met zonnepanelen en warmtepompen

Buiten-units van warmtepompen en airco’s op daken en aan muren hebben de storm goed doorstaan. Dat geldt ook voor zonnepanelen op daken. De verankering van zonnepanelen is berekend op stormen van orkaanniveau.

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van de sector techniek en vertegenwoordigt ruim 6.300 bedrijven in de installatiebranche en de technische detailhandel. Met een jaaromzet van meer dan 16 miljard euro en werkgelegenheid voor zo’n 130.000 personen zijn we een economische en sociale factor van betekenis. Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden slimme techniek binnen woningbouw, utiliteitsbouw, industrie en infrastructuur.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws