Myriam Cloodt benoemd tot hoogleraar Strategisch Management

30 JUN 2023 09:08 | Open Universiteit

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft dr. Myriam Cloodt benoemd tot hoogleraar 'Strategisch Management'. De benoeming gaat in per 1 september 2023.

Strategie, innovatie en duurzaam ondernemerschap

De leerstoel is gepositioneerd bij de vakgroep Strategisch management. Deze vakgroep houdt zich bezig met onderzoek en onderwijs op het gebied van strategie, innovatie en duurzaam ondernemerschap. De nieuwe leerstoelhouder gaat deze vakgroep inhoudelijk versterken en wordt ook vakgroepvoorzitter.

Onderzoek en onderwijstaken

Op het gebied van onderzoek zal de leerstoelhouder niet alleen de bestaande onderzoekslijnen versterken, maar ook bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe onderzoekslijnen en het opstarten van promotie- en post-doc-onderzoek binnen die lijnen.

Op het vlak van onderwijs zal de leerstoelhouder bijdragen aan curriculumontwikkeling en onderwijsaanbod op het gebied van strategisch management, innovatie en ondernemerschap. Dit aanbod situeert zich zowel in de bachelor en masteropleidingen van de faculteit als in de interfacultaire programma’s als in het PhD-programma.

Over Myriam Cloodt

Myriam Cloodt (Heerlen 1974) studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit Maastricht en promoveerde daar in 2005 op het onderwerp 'Mergers and Acquisitions (M&A) in high-tech industries: measuring the post-M&A innovative performance of companies'. Sinds 2004 is zij werkzaam bij de Technische Universiteit Eindhoven, eerst als projectonderzoeker, daarna als universitair docent en universitair hoofddocent. Sinds 2022 is ze covoorzitter van de Innovation, Technology Entrepreneurship and Marketing Group (ITEM) bij de faculteit Industrial Engineering and Innovation Sciences aan de TU Eindhoven.

Haar onderzoeksinteresses liggen op het raakvlak van strategisch management, open innovatie en ondernemerschap. Specifieke onderwerpen zijn onder andere: corporate entrepreneurship, fusies en overnames, strategische technologie-allianties, netwerken, ecosystemen, duurzame innovatie van business modellen en circulaire business modellen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichting van de Open Universiteit, tel. 06-29042930 of persvoorlichting@ou.nl. Algemene informatie over de Open Universiteit vindt u op www.ou.nl.

Meer binnen de rubriek Onderwijs