KaFra Housing opent twintigste locatie in Etten-Leur voor internationale medewerkers

02 SEP 2024 08:41 | KaFra Housing

KaFra Housing, een toonaangevende ontwikkelaar van innovatieve woonconcepten in Nederland, opent vandaag haar twintigste locatie aan de Parallelweg in Etten-Leur. Dit nieuwe appartementencomplex biedt fatsoenlijke woonruimte aan 250 internationale medewerkers, voornamelijk werkzaam in of nabij Etten-Leur.

Deze mijlpaal markeert een belangrijk moment in de groei van KaFra Housing. “Sinds de opening van onze eerste locatie in Waalwijk in 2018, hebben we in iets meer dan zes jaar twintig locaties gerealiseerd,” zegt medeoprichter Frank van Gool. “We voorzien in de tijdelijke huisvesting van specifieke doelgroepen, zoals hardwerkende internationale medewerkers, die essentieel zijn voor het draaiende houden van onze economie. Ook zij verdienen een veilige en prettige leefomgeving, en daar dragen wij met succes aan bij.”

Het wooncomplex aan de Parallelweg werd binnen acht maanden gerealiseerd en combineert de transformatie van een voormalig kantoorpand met een nieuwbouwcomplex. Bewoners beschikken over een eigen slaapkamer en delen een keuken, woonkamer en badkamer. Met minimaal vijftien vierkante meter leefruimte per persoon, gescheiden woon- en werkcontracten en gegarandeerde privacy, voldoet het complex aan de hoogste Roemer standaarden.

Om het welzijn van de bewoners te waarborgen, zijn er 24/7 Welfare Officers aanwezig die de taal van de bewoners spreken en als eerste aanspreekpunt dienen. Daarnaast biedt de locatie diverse ontspanningsfaciliteiten zoals een gemeenschappelijke ruimte, een voetbalveld, een receptie en twee fitnessruimtes. Het gasloze complex, voorzien van zonnepanelen, draagt bij aan een verminderde ecologische voetafdruk. Bovendien werkt zeventig procent van de bewoners in de directe omgeving van Etten-Leur, waardoor het woon-werkverkeer minimaal is.

Tijdelijke huisvesting als oplossing voor woningtekorten

Nederland kampt met een groot tekort aan geschikte huisvesting voor specifieke doelgroepen zoals internationale medewerkers en vluchtelingen. KaFra Housing ontwikkelt, realiseert en beheert innovatieve woonconcepten die binnen zes tot negen maanden kunnen worden opgeleverd. Deze tijdelijke huisvesting biedt een oplossing voor gemeenten die worstelen met woningtekorten, zonder de druk op de reguliere woningmarkt te vergroten. Want iedereen verdient een thuis.

Over KaFra Housing

Naar schatting worden in Nederland 45.000 verkamerde woningen gebruikt voor de huisvesting van tijdelijke internationale medewerkers, vaak onder onwenselijke omstandigheden. KaFra Housing biedt hiervoor een alternatief met unieke woonconcepten, ook geschikt voor andere (tijdelijke) doelgroepen zoals starters, statushouders en urgent woningzoekenden. De begeleiding van bewoners en het contact met de omgeving staan centraal in elk project. Inmiddels heeft KaFra Housing twintig accommodaties succesvol gerealiseerd, waar ruim 5.000 tijdelijke bewoners een thuis hebben gevonden.

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en vastgoed