Verwacht: De onbedoelde samenleving, het Suriname van Harvey Naarendorp

12 FEB 2024 10:34 | LM Publishers

P E R S B E R I C H T

Op vrijdag 16 februari a.s. zal bij LM Publishers verschijnen het boek:

De onbedoelde samenleving - Het Suriname van Harvey Naarendorp. Auteur: Jan Thielen

In het najaar van 1981 ontmoeten de Nederlandse Premier en de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken elkaar bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Ze hebben een lang gesprek. Na afloop zegt Dries van Agt: “Meneer Naarendorp, ik denk dat ik moet toegeven dat wij in Den Haag eigenlijk geen moer van Suriname afweten.” Het maakt een diepe indruk op Harvey Naarendorp.

De jurist Harvey Naarendorp (1940) wordt kort na de machtsovername van Desi Bouterse gevraagd zijn medewerking te verlenen aan een nieuwe regering. Hij wordt de secretaris van de Surinaamse sectie van de CONS (Commissie Ontwikkelingssamenwerking Nederland Suriname) en een jaar later minister van Buitenlandse Zaken. Vanaf het begin behoort hij zo tot het machtscentrum van wat toen de Surinaamse Revolutie werd genoemd.

Ruim veertig jaar later vertelt Naarendorp de Nederlandse journalist Jan Thielen wat zich toen achter de schermen afspeelde en zet tevens zijn visie over Suriname uiteen. Dit is door Jan Thielen in dit boek opgeschreven. Met zijn versie werpt Naarendorp vanuit het Surinaamse perspectief een nieuw licht op een roerige periode die zowel in Den Haag als in Paramaribo nog steeds actueel is.

Auteur

Jan Thielen (1955) begon in 1980 als Latijns-Amerika correspondent voor de VARA en de Wereldomroep. Kort daarop ook voor andere omroepen, De Haagse Post en het Vrije Volk. Later was hij de correspondent voor Radio1, Netwerk en TweeVandaag. Jan Thielen is ook de auteur van het boek: Zorreguieta, een biografische schets

Het boek is hier te bestellen bij LM Publishers en vanaf vrijdag 16 februari bij de boekhandel en bol.com. Het boek zal later ook verkrijgbaar zijn in Suriname bij Vaco en Readytex.

ISBN: 9789460229718

Taal: Nederlands

Bindwijze: paperback

Pagina's: 224

Publicatie: februari 2024

Verkoopprijs: 24,50

Catalogus categorie: Politiek & DebatSurinameVerwachte titels

.

 

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid